sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Manteli-vaniljapullat ja mummin leivinliina


Olipa kerrankin aikaa tehdä pullaa, joten tein sitä sitten kaksi puolen litran taikinaa. Voi pojat, kun joulupukki joskus hokasisi hommata meille ison yleiskoneen! Silläpä vaivaisi tämänkin määrän varsin näppärästi. Pullataikina oli ihan normaali pullataikina, ja osan pullista tein vähän jouluisimmiksi. Laitoin sisälle mantelijauheen, voin ja tomusokerin sekoitusta. Koristelin nämä pullat vielä vaaleanpunaisella kuorrutteella, jota oli jäänyt meillä kaappiin. Todella makeita mutta hyviä joulupullia! Lapsemme ristivät nämä välittömästi Superpulliksi. :-)Kaivelin kaapista leivinliinoja taikinoiden suojaksi ja käteeni osui ihanan pehmeä pellavaliina. Sen reunassa oli kirjaimet SV, eli liina on Siiri-mummini vanha. Miten ihanan hapruisaa pellava jo onkaan, pieniä reikiäkin siinä on. Mutta se on pehmeä ja ihana! On mahtava ajatella, että myös mummini leipoi perheelleen tällä liinalla lämpimäisiä ja sama liina toimii tehtävässä vieläkin loistavasti. Säästän sen, jotta joskus oma tyttöni voi leipoa sitä käyttäen - Siiri-nimen kun sai toiseksi nimekseen mummini mukaan. <3


Pullan tuoksua ei kyllä moni tuoksu voita, mutta jos minulta kysytään, niin aito joulukuusi on se paras tuoksu! :-)

4 kommenttia:

 1. Entivanahaset kankaat on kestäviä. Minulla on samaisen Siiri-mummin lakana, ja se voipi olla jo 80 vuotta vanha, ja se on täysin hyvässä kunnossa. Paljon parempi, kuin joku Ikean lakana heh heh.

  VastaaPoista
 2. Sain äidiltäni Boschin yleiskoneen jokunen vuosi sitten. Taikinoiden vaivaaminen helpottui kummasti. Minun koneeni vaivaa 1,5 litran taikinan, joten isompikin sakki saa pullat ja sämpylät kerralla.
  Noista vanhoista kankaista vielä, sain takavuosina äidiltäni Vuokon pussilakanan ja se on edelleen parempaa ja paksumpaa puuvillasatiinia kuin konsanaan mikään itse ostamistani tai saamistani, vaikka yli 50 vuotta vanha onkin.
  Ennen osattiin sekin homma paremmin.
  t. Satu, naapuritieltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri semmoisen koneen haluaisin myös! Saisi olla vielä lihamylly ja blenderikin siinä samassa... Kyllä vanhat pellavat ja satiinit oli hyvää tavaraa.

   Poista
 3. Minä luotan perinteiseen lihamyllyyn enkä kyllä käytä Boschissa blenderiäkään vaan meillä on erillinen blenderi ja lisäksi käytän paljon erillistä sauvasekoitinta niissä sekoitushommissa. Samoin sähkövatkain on kovassa käytössä. Kokeiltu on monenlaista, mutta näillä pärjään hyvin.
  t. satu

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!