keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Talolyhtyjen valossa

Eilisaamuna kun kävelytin koiraa aamulenkillä, oli ihan pimeää. Nytkö pimeys sitten alkaa? Onneksi joulutouhut vähitellen tuovat valoa pimeyteen...ensimmäiseksi laitoin pari lyhtyä kuntoon. Olen ylen ihastunut talomaisiin lyhtyihin ja ostin yhden ulos. 


Meillä lyhty on tuulten ja tuiskujen armoilla, joten kovin hienoa ja kallista ei kannata ostaa ovenpieleen. Tämä harmaa löytyi sopivasti ja on oikeankokoinenkin. Tässä on myös pelkkä savupiippu ylhäällä eli tuulessakin pysyy hienosti kynttilässä liekki lepattamassa ilman, että tuuli sitä sammuttaa.Olen useita vuosia roudaillut harmaata, isoa talolyhtyä sinne ja tänne. Se on ollut mm. yläkerrassa pari vuotta sitten. Viime vuonna se oli ulkona, jossa se ruostui pohjasta ikävästi. Ovikin on rikki. En raskinut siitä kuitenkaan luopua, joten päätin maalata sen valkoiseksi ja katsoa, onko siitä vielä mihinkään. Hieman oli hankaluuksia maalata sitä, sillä maali tursusi jokaisesta pienestä ikkunaruudusta ulos ja sisään ja ulos ja sisään. Mutta kärsivällisesti maalasin sen neljästi, ja niin siitä saatiin kivasti valkoinen.
Siitähän tuli ihan mainio! Laitoin sisälle pienet jouluvalot ja nostin sen uudestaan paraatipaikalle sisälle. 
Tulkoon syksy ja pimeys, valoa on sisällä kodissa ja sisällä sydämessä! 

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo uusi lyhtysi, mistä sen löysit? Ja iso talokin näyttää hurmaavalta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! <3 Harmaa lyhty on Prismasta.

    VastaaPoista
  3. Hieno tunne, kun saa restauroitua vanhasta uutta. Ihana iso talolyhty! Meillä on samantyyppinen pieni ja juuri samanlainen manuaalinen kalenteri. Siitä on mukava seurata, montako päivää jouluun. Olen uusi bloggaja, ja jos kiinnostaa, joulublogini löytyy osoitteesta joululainen.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!