keskiviikko 30. elokuuta 2017

Tapaamme jälleen!


Eräs ystäväni sanoi, että joulunaloitus ei ala mistä tahansa, vaan Tähtien tuiketta -blogin käynnistymisestä. Nyt voi siis virallisesti sanoa, että Tähtien tuiketta on avannut tämän syksyn! Joulusta en kyllä vielä lähtisi puhumaan, vaikka joulu on osittain ollut mielessäni. Nyt puuhataan syksyä vielä pitkän aikaa.

Ainoa, mikä jouluasiat on tuonut mieleeni on se, että sisustusmakuni on tämän vuoden aikana muuttunut. Olen karsinut kaikki selvästi maalaisromanttiset elementit kotoamme, myynyt jokaisen tekstitaulun, sydämen ja tähden pois ja päätynyt vähemmän romanttisiin tavaroihin kuten kuvissa näkyvään mainioon vanhaan 70-luvun rahiin. Ihan moderniksi en ole heittäytynyt ja pidän edelleen runsaudesta, mutta selkeästi romanttiset ruudut ja tähdet on karsittu pois.




Keväällä teimme pintaremonttia keittiöön ja maalasimme pääsiäisenä suurimman osan alakerran katoista valkoisiksi. Jeh, se onkin ollut todella odotettu muutos. Keittiöstä poistimme kuivauskaapin ja maalasimme seinät valkoisiksi. Ai että tuli mukavasti valoa. Samalla maalilla sudin sitten ruokailuerkkerinkin kermanvalkoiseksi ja valo tuntui vain lisääntyvän. Olohuoneessa takka sai viimeisimmän ehostuksen pintaansa eli maalasimme senkin valkoiseksi. (Samalla kauan sitten koiranpennun syömät kulmat siistittiin!) Sen listoitukset eivät vielä ole valmiit, ja eteen on tulossa lasinen suoja lattialle. 






Niin pitkään pidin tummista sävyistä, mutta nyt vaaleus viehättää. Olohuoneen tapetit saavat vielä vaihtua - ties vaikkapa jo ennen joulua. Lattiatkin tuntuvat tummilta, mutta niiden kanssa eletään vielä tämä talvi hyvinkin. Vessaakin ajattelimme fiksata vaaleammaksi. Olemme siis tehneet pieniä, edullisia remonttihommia sinne sun tänne ja pidän kyllä lopputuloksesta!

Joten joulu....niin...tuleekohan siitä enää niin samannäköinen kuin aiemmin? Ainakin tuntuu, että joulukoristeiden määrä tulee olemaan pienempi, ja varmaankin lahjoitan ison osan kruusatuista koristeista pois sellaiselle, joka niitä tarvitsee. Valomökit nyt äkkiseltään osuivat silmään vaatehuoneessa. Jouluvaloista minä en luovu ja niitä taidan hankkia lisääkin, mutta kaikki pienet enkelit, tontut ja sen sellaiset saavat todennäköisesti uuden kodin tänä vuonna. Eikä se mitään haittaa! Elämä muuttuu, maku muuttuu ja uutta ajatusta ja elämää tulee tilalle. Ties vaikka meillä ei ole tänä vuonna niin monta joulukuustakaan kuin ennen, ken tietää. 




Tähtien tuiketta on myös Instagramissa, jossa olen kesällä fiilistellyt nimenomaan sisustusasioita. Nyt se muuttuu syksyn myötä tämän joulublogin kaveriksi.  

Miltä joulu nyt tuntuu? Kaukaiselta, vähän hassulta. Illat pimenevät kuitenkin, ja joulu häämöttää vajaan neljän kuukauden päässä. Siihen saakka tervetuloa syksypuuhiin, tiedossa on ainakin ulko-ovikoristelua, kävelyretkiä, ruokaohjeita ja tietysti kynttilätunnelmointia. Pientä askarteluakin varmasti. :-)

Olet sydämellisesti tervetullut tämänsyksyiselle matkalle kohti joulua. <3

1 kommentti:

Kommentti ilahduttaa aina!