lauantai 27. syyskuuta 2014

Myrskyisän illan keskellä pilkahtaa pieni jouluajatus


Olet sydämellisesti tervetullut seuraamaan joulupuuhiani tänäkin vuonna!

Olin ajatellut, että joulublogini jatkaa elämäänsä vasta lokakuussa, mutta minkäs sille mahdat, että jouluajatuksia alkaa olla jo syyskuussa? Toisaalta täällä Pohjois-Suomessa satoi lunta jo tällä viikolla ja ilmat ovat myrskyisät ja välillä talvisetkin, joten jouluajatuksia hiipii päähän ihan huomaamatta. Onneksi teitä muitakin joulublogisteja on jo täydessä jouluvauhdissa, niin etten ihan hassuksi itseäni tunne!

Tänä vuonna minulla on vielä viimevuotistakin kirkkaampi ajatus siitä, miten joulun valmistelut ja joulunvieton voi tehdä itseään ja voimiaan säästellen. Olen jo monta vuotta ostanut joululaatikot ja jouluaaton kakun valmiina, ja samoin aion tehdä myös tänä vuonna. Todennäköisesti vähennän myös leipomuksia ja ostan niitäkin valmiina. Annan itselleni luvan keskittyä siihen, mikä minun joulumieleni tuo: valoihin, kynttilöihin ja koristeisiin. Raataminen ei nimittäin tuo joulutunnelmaa. Lisäksi olemme hankkineet asuntovaunun ja kuljettaneet sen laskettelukeskukseen, joten marras- ja joulukuussa vietämme useat viikonloput rinteessä. Toki asuntovaunuunkin voi viedä vähän joulun tunnelmaa... :-)


Tämänvuotisen jouluteeman päätin jo loppukesästä, ja haluan tuoda valkoisen ja hopean lisäksi tänä vuonna jouluun vanhaa roosaa ja ruusukultaa. Ihan vähäsen vain, ei liikaa! Ruusukultaan olen täysin ihastunut, en vain ole varma, onko siitä tehtyjä joulukoristeita olemassa vielä. Vanhan roosan värisiä tyynyjä voisin ostaa muutaman, ja tietysti kattauksessa otan roosan värin huomioon. Jotain vanhanaikaista vintageakin tekisi mieleni...jotain vanhojen kiiltokuvien tapaista. Beigeä, ehkä hieman kultaakin saapuu tänä vuonna! Ihana ruveta suunnittelemaan. :-)


Oikeastaan minun teemani on ollut vuosia sama eli valkoista ja hopeaa, mutta teeman tuon sitten lähinnä ilmaisilla askarteluilla sen päälle. Ompelen paljon itse, käytän kierrätyskeskusta ja tuon teeman helpoilla elementeillä kattaukseen ja muuhun koristeluun. Pidän siitä, että voin muunnella joulufiilistä vuosittain nimenomaan itse tehden ja edullisesti.


Semmoisia ajatuksia tämänvuotisesta joulusta. Toivon sinullekin mielenrauhaa ja uskallusta tehdä omanlainen joulu. Jollekin se tarkoittaa minimaalista panostusta koristeisiin ja itse tehtyjä jouluruokia, jollekin toiselle ulkomaanmatkaa ilman joulua ollenkaan ja kolmannelle perinteistä tonttujoulua iloisine tonttulauluineen. Tehdään semmoinen joulu, mistä itse nautitaan, eikös vaan. (Kuvat: Pinterest)


 Tervetuloa! <3

3 kommenttia:

  1. Ruusukulta on kyllä ihana väri! Olet vieläpä ajan hermoilla. Varsinkin koruissa ruusukulta on nyt in, joten luulisi, että se näkyisi myös joulukoristeissa :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä toivotaan näin! Koruissahan sitä nyt näkee kovasti, toivotaan että sitä ilmestyy myös joulukoristeisiin. :-)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi sinulla! Varmasti vierailen täällä useamman kerran ennen joulua :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!