tiistai 8. syyskuuta 2015

Asuntovaunun syystuunauksia


Asuntovaunumme on jo viety tunturiin talvea odottamaan, mutta se oli koko kesän pihallamme ja siitä olikin paljon enemmän iloa kuin haittaa. Lapset yöpyivät siellä moneen otteeseen, ja siellä pidettiin myös yökyläilysynttärit. Samalla tietysti saimme sen kunnolla pestyä sisältä ja ulkoa, ja minä sain laitettua sinne pientä sisustusta, jota sinne viime vuonna kaipasin. Mitään porattavaa tai seinään jälkiä jättävää en voi vaunuun laittaa, joten sai hieman käyttää mielikuvitusta, miten minä sinne asioita laitan.



Suurin muutos oli se, että saimme mikroaaltouunin siirretyksi alakaappiin oven taakse, joten pöydälle jäi enemmän tilaa. Ostin siihen leipää, hedelmiä ja vihanneksia varten ison korin, koska en tykkää, että ne lojuvat pusseissa näkösällä. Lisäksi meiltä puuttui viime vuonna patakinnas, jonka nyt ripustin patalapun kanssa yläkaapista roikkuvaan langanpätkä-koukku-yhdistelmään. Pöydälle ostin uuden kynttilälyhdyn Jyskistä, ja sen sisällä poltetaan ainoastaan led-tuikkuja paloturvallisuuden vuoksi. Mutta nätisti se sekin tunnelmaa luo. Lattialle ostin kylpyhuoneen maton tuomaan pehmeyttä. Prismasta hankin uusia kahvikuppeja, jotka eivät kippaa niin helposti kuin edelliset.





Kaapin oviin laitoin teipillä kiinni jouluisin keittiön kaapeissa olleet huopatähdet (ne muuten pitää hankkia uusiksi sinne keittiöön!), ja jääkaapin oveen liimasin tähden mallisen tarran. Tuota tarraa tai kontaktimuovia ostin Lidlistä kymmenen metrin rullan, ja samasta rullasta sain värkättyä myös lasiovien taakse näköesteet. En tykännyt tummista lasiovista sellaisenaan, ja lisäksi läpinäkymättömyys helpottaa sisälle laitettavia tavaroita, kun ei tarvitse välittää, ovatko ne rumia. Pienessä tilassa kaikki sotkut ja rumuudet näkyvät eri tavalla kuin kodissa. Etuikkunaan ompelin lippuviirin, joihin olen kaikin puolin tosi ihastunut. Pöydälle sain kesällä amerikkalaiselta ystävältäni lahjaksi pienen lautasen, jossa on kaunis ajatus. Sen päälle voi laittaa vaikka vähän keksejä tai teepussin. :-)



Vessaan ostin korin, ettei tarvitse käyttää muovipussia roskille.



Vanhat rottinkipallot ovat vieläkin mukavat tunnelmanluojat vaunun takaosassa. Lisäksi ostelin vessaan erilaisia säilytyskoreja ja -hyllyjä, jotka helpottavat elämistä. Kello olisi vielä hakusalla, siitä näkisi nopeammin, ovatko hissit jo auenneet. :-)


3 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!