sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Syksy saapui ovenpieleen


Joka ikinen syksy ajattelen, että ostan ovenpielen ruukkuihin isot muoviset teko-puksipuupallot, jotka olisivat kätevät ja monivuotiset. Ja sitten budjetti ei koskaan tähän aikaan vuodesta anna myöten! Joten päädyin nytkin varsin edullisiin ratkaisuihin, ostin pelkästään Tokmannilta kuusi kappaletta callunoita. Olisi tehnyt mieli uutta lyhtyäkin, mutta vaatehuoneessa oli käyttämättömänä vanha lyhty, joten se oli mainio ja ekologinen valinta tänä syksynä pihalle. Luovuutta käyttämällä saa vaikka mitä aikaan! :-) Paljon oli apua vanhoista kesäkukista, joiden reunoille olin istuttanut erilaisia muratteja. Ne olivat niin hyväkuntoisia, että istutin ne uudelleen. Pakkanen ne lopulta rikkoo, mutta sitten on jo uusien kujeiden vuoro...
Piharuukkuihin tuli siis callunaa ja vanhoja muratteja, lisäksi tuolille hain vanhan viltin ja lyhdyn, johon laitoin valosarjan. Toiselle puolelle ovea tuli lähes samanlaiset istutukset. Kääräisin ruukun ympärille hieman juuttinauhaa. Pihapuun muutamat tänä vuonna kasvaneet omenat keräsin kuppiin. Ei niistä ole soseeksi muutenkaan, ovat aika kirpeitä. Kranssin ympärille käärin vähän vihreää juuttilankaa, kun vihreää tuli tuohon kovasti oven pieleenkin.

 

Eppu-koira oli touhuissa mukana ja nuuskutteli samalla syystuulia. Tunnelmallista sunnuntai-iltaa sinulle! Laitan illalla vielä kuvan pimeällä tuosta lyhtyasetelmasta Facebookin puolelle. :-)

 

6 kommenttia:

 1. Kuin minulla 😊 callunat ja muratit sulassa sovussa, syksyn tunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Minäkin herättelin jo oman joulublogini! Suunnittelin tänä vuonna jälleen joulukalenteria. Blogini pääpaino on leivontaresepteillä, mutta mukana on myös askartelua ja sisustusta. Linkitin blogisi omaani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva, että meitä muitakin vähitellen aktivoituvia jouluihmisiä rupeaa putkahtelemaan esiin. Eilen jo mietiskelin tulevan joulun teemaa... ;-)

   Poista
 3. Kiva katsella näitä syysistutuskuvia. Meillä on vielä kaikki pelakuut niin hyvässä kunnossa, että odotellaan säiden viilenemistä.

  VastaaPoista
 4. On kaunista ja mukava tunnelma! Meillä vielä kesäkukat ruukuissa hyvissä voimissaan, en raaski vaihtaa vielä, vaikka kaupassa aina syyskukkia hypistelenkin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!