lauantai 3. syyskuuta 2016

Kesän keittiötuunaukset


Kesällä teimme pari muutosta keittiöömme. Ensinnäkin mies itse teki puusta ja vanhasta pöytälevystä uuden pienen saarekkeen keskelle keittiötä. Siinä on kätevä istahtaa ilta- tai aamupalalle, tehdä kauppalistaa ja tietysti säilyttää astioita ja ruokia. 
Saimme sinne myös laitettua muovipussit sekä alahyllylle kaikki säilykkeet. Tosi toimiva on ollut, ja kun siinä on vielä lamppu päällä, on saarekkeen ääressä helppo lukea ja kirjoittaa. Saarekkeen tuolin löysin kierrätyskeskuksesta muutamalla eurolla, ja se maalattiin sekä sen pintaan laitettiin lakan avulla vanha karttakuva, jonka löysin läheisestä askarteluliikkeestä. Lamppu vaihdettiin tähän työhuoneen katosta, jonne taas siirtyi olohuoneen lamppu. Yhteen jalkaan tilasin sisustustarroja - I know, ne on kuulemma poissa muodista, mutta arvatkaapa välitänkö? :-)

Saarekkeen pöytäpinta puolestaan oli kotoisin tästä uudesta/vanhasta pöydästä, jonka fiksasimme kesällä mieleiseksi. 


 
Pöytä oli alun alkaen tosi tumma ja pähkinäinen, ja koska meillä on tummat seinät, tumma lattia ja tummat tuolit, tuntui tila kaipaavan jotain vaaleaa. Niinpä poistimme vanhan tason pöydän päältä ja laitoimme sen tilalle leveää lankkua. Moukaroin hieman muhkuja pöydän jalkoihin ja runkoon, ja sen jälkeen maalasimme kokonaisuuden valkoiseksi. Koska saimme pöydän päällä olleen lasilevyn myytyä naapuriin, tuli tälle "uudelle" pöydälle hinnaksi kahdeksan euroa! Lamput ostettiin pöydän päälle Ikeasta. Aiemmin pöydän päällä oli tosi iso lieriömäinen valaisin, joka tuntui sekä tyyliltään että mittasuhteiltaan tähän sopimattomalta. Sain senkin myytyä nettikirppiksellä. Olen molempiin muutoksiin mahdottoman tyytyväinen.Sekö saarekkeessa että valkoisella pöydällä on mukava poltella nyt kynttilöitä, ja illan pimetessä saarekkeen päällä olevat kynttilät ovat tosi kodikkaita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!