keskiviikko 17. lokakuuta 2012

It´s a green day

Äidilläni oli tapana teemoitella joulut. Minä inhosin sitä. Olisin halunnut kaikki koristeet joka joulu esille, väreistä ja tyyleistä viis. Nyt minä teemoitan omat jouluni juuri samalla tavalla kuin äitini teki. Meillä oli pienenä kultajoulu, olkikoristejoulu, hopeahilenauhajoulu ja monta muutakin. Olikohan yksi tuore omena –joulukin? Mikäs sen mukavampaa kuin luoda ihan kokonaan uusia maailmoja jouluksi, vähillä panostuksilla tietysti. Kaikkia joulukoristeita ei toki uusiksi joka vuonna osteta, mutta tuunataan kyllä. Jos pohjatyöt ovat kunnossa, pelkillä muutamilla palloilla ja nauhoilla koko joulu muuttuu erilaiseksi. Tiimarista löytää pikkurahalla ison kasan teemaväreihin ja –tyyliin sopivaa askartelukamaa, joista voi helposti loihtia senvuotisen fiiliksen. Samoin kattaus on helppo ja edullinen toteuttaa vaikkapa kierrätyskeskuksesta löytyvillä kankailla. Minulla on ollut sini-kultainen joulu, Marianne-karkki-raitajoulu, perinteinen punaruutujoulu ja valkohopea joulu. Kampaajallani on ollut huurrejoulu.
Tämänvuotinen jouluteema?  Se syntyi jo tämän vuoden tammikuussa kun ostin silmät kiiluen Citymarketin joulukoristehyllyjä tyhjiksi. Vihreä. Kirkkaanvihreä. Punainen on kyllä ihana ja perinteinen, mutta siihen palaan joku toinen vuosi. Jostain syystä en ole koskaan pitänyt mustan ja punaisen yhdistelmästä, joten jättikokoinen ja huonetta hallitseva musta sohvamme luo omat raaminsa olohuoneen joulukoristeillekin. Mutta kirkkaanvalkoinen ja kirkkaanvihreä, ne passaavat mukavasti mustaankin. Vihreää ei toki tarvitse olla joka paikka pullollaan, sillä valkoista ja hopeaa siihen rinnalle kyllä mahtuu. (Ja niitä on jo valmiina kaapissa!) Ohessa inspiraatiokuvia netistä erilaisista vihreistä jouluasioista.

Tarkoitus on ainakin tehdä valkovihreä kattaus, yritän löytää kirppareilta tai kierrätyskeskuksesta vanhoja silkkipuseroita tai muita puseroita, joista voisin tuunata kattausta valkoiselle pöytäliinalle. Muutamaa vihreää kiiltävää koristetyynyäkin sohva huutaa. Kukat ostan valkoisena ja somistan kirkkaalla vihreällä. Ehkä tänä vuonna vain tyylikkäästi valkoinen tulppaanikimppu? Pitkin taloa löytyvät kranssit saavat jotakin vihreää ympärilleen. Niin ja joulukuusi sitten…no se vaatii jo monta omaa kirjoitusta, joten lähempänä sitten. Kirkkaanvihreät kuusenkävyt kuitenkin odottavat jo vaatehuoneen perukoilla. Tällaisia mietteitä tänään, jolloin meilläpäin satoi ensilumi. <3


2 kommenttia:

  1. Jään malttamattomana odottamaan tarinaa ja kuvia vihreästä joulustasi, kuulostaa hyvältä. Minullakin joulut on aina teemoitettu, milloin värin, milloin materiaalin mukaan. Valkoinen, hopeinen ja pikkukristallein koristeltu joulu on ollut ehkä se mieleisin, mutta myös punakultaisesta tykkäsin paljon. Täksi jouluksi en ole VIELÄKÄÄN osannut päättä teemaa! APUA!!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli myös erilaisia teemoja, muistan väsänneeni yhtenä jouluna äidin kanssa ainakin 50 pientä lyhdettä punaisen silkkinauhan avulla - eikä kuusessa mitään muuta koristetta valojen lisäksi ollutkaan.

    Minulla on ollut vuosia sininen joulu omassa kodissa. Aluksi tumman sinistä ja kultaa, nyt on mukaan tullut vaaleampaa ja jopa turkoosia.
    Siitä voi lukea lisää: http://sinistajouluksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!