perjantai 14. joulukuuta 2012

Maailman paras kinkunkastike

Tämä kinkunkastike on meidän perheessä se juttu, jota ilman ei jouluruoka maistu ollenkaan samalta. (Toinen on itse tehty anopin sinappi.) Tämä ei ole mikään kevyt kastike, mutta todella maistuva ja herkullinen. Tätä voisi käyttää joskus muulloinkin, vaikkapa kanan kanssa. Suosittelen lämpimästi! Tästä reseptistä ei tule kovin isoa annosta, joten minä teen yleensä peräti kolminkertaisen annoksen, ja siitä riittää sitten myös annettavaksi lahjaksi. Tuolloin pitää olla kymmenen purkkia smetanaa...

Rosépippurikastike kinkulle

1 rkl voita
2 rkl hienonnettua sipulia
1-2 rkl rouhittua rosépippuria
1 rkl tomaattipyrettä
4 dl smetanaa
1 tl soijakastiketta
murunen kasvisliemikuutiota
yrttisuolaa maun mukaan
(1 rkl konjakkia)

Kiehauta sipuli ja pippurit voissa ja lisää tomaattipyre. Lisää smetana ja kiehauta. Mausta soijalla, kasvisliemikuutiolla, (konjakilla) ja yrttisuolalla. Ole tosi tarkkana suolan kanssa: kasvisliemikuutio, soija ja yrttisuola lisäävät helposti suolan määrää. Maistele koko ajan, ettei tule liian suolaista. Keitä kolmesta viiteen minuuttia - HUOM: ei sekuntiakaan enempää tai rasva erottuu. Itse keitän kellon kanssa neljä minuuttia.
Helppo pakastaa ja ottaa jääkaappiin aatonaattona!


Tämän lippuviirin ompelin jo viime vuonna vanhoista pellavaverhoista ja vinonauhasta. Poistin vuoden ajaksi kirjaimet, mutta nyt taas printtasin ne Wordilla ja liimasin ihan perusliimalla kiinni viireihin. Käytin fonttia nimeltään Stencil ja koko kirjaimilla oli 250, väriksi otin harmaan. Viirejä on yhteensä seitsemän, ja keskimmäisissä lukee siis JOULU.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!