keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Yksi taikina, kolme pullaa


Tämä iltapäivä kului niin sanotusti liesihakuisesti, sillä leivoin ison määrän pullia ja pasteijoita kerralla. Tein yhden litran taikinan tavallista pullataikinaa, josta tein kolmenlaisia pullia:

-tavallisia pyöreitä pullia
-korvapuusteja
sekä
-appelsiinipullia

Appelsiinipullat tein siten, että lisäsin kolmasosaan taikinasta jauhettua neilikkaa sekä tuoreen appelsiinin raastettua kuorta. Sisälle kaulittuun taikinaan laitoin appelsiinimarmeladia. Niistä tuli ihan hyviä!

Lisäksi leivoin pastejoita, joihin tein peruna-voitaikinan ja sisälle normaalin jauheliha-muna-riisitäytteen. Taikina on todella hyvänmakuista (no juu, puoli kiloa voita!).


Peruna-voitaikina
500 g voita
8-9 keitettyä perunaa
7-8 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Nypi voi ja perunat jauhojen kanssa sekaisin, lisää vesi. Kääri kelmuun jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. Paista haluamallasi täytteellä lisättynä 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!