lauantai 15. lokakuuta 2016

Paperiset lumihiutaleet sokerilla kovetettuina


Kylläpä se nyt ihan urakalla askarteluttaa! Kovasti on kuumaliimapyssy laulanut täällä suunnassa ja pöydällä on miltei valmiina myös käpykranssi. Mutta eilisillasta ja tästä aamupäivästä leijonanosan on vienyt perinteisten lumihiutaleiden leikkaaminen. Tytön kanssa innostuttiin niin, että saatiin niskamme jäykiksi. Eilen illalla myöhään lopeteltiin ja tänä aamuna jatkettiin heti kun herättiin. Teimme silkkipaperista ison määrän ja sitten halusimme kokeilla jotain uutta. Näitä kun olisi kiva myös ripustaa johonkin, niin löysin Dansukkerin sivuilta askarteluohjeen, jossa lumihiutaleisiin laitetaan liimaa ja sokeria, jotta ne kovettuisivat roikkuviksi koristeiksi. Niinpä tietysti tuumasta toimeen saman tien, koska näkyvää tulosta piti saada minuutissa. Näihin käytimme tavallista kopiopaperia, koska silkkipaperi olisi varmasti mennyt liimasta rikki.







Ensin siis leikkasimme lumihiutaleen ja sen jälkeen siihen siveltiin perinteistä Erikeeper-liimaa. Sitten hieroin hiutaleen sokeriin lautasella ja annoin kuivua. Seuraavana päivänä liimasin ja sokeroin toisen puolen ja annoin kuivua. Sen jälkeen ripustuslanka kiinni. Nyt laitoin pelkkää ompelulankaa, mutta voisi olla kauniimpaa ostaa jotakin valkoista ohutta satiininauhaa. Ehtiihän tuota ennen joulua vielä! Ja tekemään näitä niin paljon, että saan kuusen melkein täyteen. Ihan näpsäkkää puuhaa, tosin aika hauraitahan nuo lumihiutaleet ovat, että eivät ole kovin monivuotisia koristeita. Silti kivan huuruinen pinta niihin tulee sokeroimalla. Tyttö meillä on melkoinen mestari näitä leikkaamaan, ja tämä alla oleva lumihiutale odottaakin sokeroijaansa pöydällä.



Ostin Tokmannilta tänään yhden lumihiutaleen, johon sai valot! Sen laitoin imukupissaan toistaiseksi ikkunaan, mutta tämä voisi toimia loistavasti myös joulunaikaan vessan koristevalona. Ei muuta kuin oikeaa lumisadetta odottelemaan. Toistaiseksi on kyllä melkoisen märkää täälläpäin.

 

3 kommenttia:

  1. Onpa nättejä! Pitää kokeilla. Ikkunan eteen voisi laittaa roikkumaan. Oulunsalosta terveisiä. : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kovin ovat hauraita nyt kun niitä on käsitelty enemmän, täytyy olla koskematta ennen joulua... :-D

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!