torstai 18. lokakuuta 2012

Kuusia kautta vuosien

No siinä on teemajoulua kerrakseen - not! Itsekin hämmästyin, miten vähän jouluteemani ovat lopulta näkyneet vuosien varrella joulukuusissa. Vasta viimeiset pari vuotta on menty jollakin älyllisellä teemalla, sitä ennen kuusi on kai jäänyt vähemmälle huomiolle. Tai sitten olen pitänyt oudosta tyylistä...

Joulukuusi on minulle koko joulun tärkein asia. Olisin vaikka syömättä, kunhan saisin joulukuusen. Jo pienestä asti äitini salaa heitti kuusen pois, ja myöhemmin opiskelijana kun saimme ilmaisen ja ruman kuusen, säälin sitä niin että itku tuli. Äitiä taas nauratti: ei ole kuulemma kuullut kenenkään ennen itkevän joulukuusen takia. No se rumakin kuusi sai loistaa sinä jouluna!

Viime vuosina olemme ottaneet tavaksi nukkua aatonaaton ja aaton välisen yön kuusen alla - tarkemmin sanottuna olohuoneessa vain, mutta kuusenkynttilöiden loisteessa. Se on tapa, josta emme luovu koskaan ja jota lapset pitävät todella tärkeänä. On mukavaa nukahtaa kinkunpaiston ja kakunkuorrutuksen ääniin!

Pari vuotta sitten kuuseni oli kaikkein kaunein ikinä, mutta samana jouluna perheenjäseneni alkoivat reagoida kuusentuoksuun niin, että oikeasta ja aidosta kuusesta oli pakko luopua. Hirveää. Mutta olen yrittänyt kompensoida kuusiasiaa hommaamalla kotiin useita muovikuusia ja ulos terassille ihan ikkunan viereen yhden aidon. Viime jouluna meillä oli sisällä neljä kuusta (kaksi pientä lastenhuoneissa) ja yksi ulkona eli tahtoo sanoa, että viisi kuusta yhteensä.

Tässä kuvia vuosien varrelta joulukuusistamme.


Tässä vuoden 2004 joulukuusi, joka on ollut aika harva. Punaisella on menty.Tässä on vuoden 2007 joulukuusi. Punainen on ollut silloin mieleen, kuusi ihan tavismallia ja punaiset nauhat...uh, aika...hallitsevat.


2008 vuoden kuusi on ollut kyllä kaunis ja tuuhea! Silloinkin on punainen ollut mieleen. Tässä vuoden 2009 kuusi, joka oli aivan hassu, koska se oli mahdottoman pieni. Punainen ja karkkiteema oli näemmä vallalla tuolloin.Kuusen tuoksua.....vuoden 2010 joulukuusi oli kaikkein kaunein ikinä. Ostin sitä varten vain valkoisia ja hopeisia palloja, valkoisen latvatähden sekä tein valkoisen marsalkannauhan. Kuusi oli kallis - ja kaiken rahan arvoinen. Voi voi...tällaisen kun vielä joskus saisi.


Viime vuonna sitten lopultakin ostin olohuoneeseen muovikuusen, mutta valkoisen. Ei se ole sama asia, ei tosiaankaan, mutta toisaalta tämä valkoinen on melkein eri asia kuin joulukuusi: se on iso valkoinen joulukoriste. Tässä on myös hyviä puolia, jos unohdetaan se että kuusentuoksua ei allergioiden takia enää voi saada: tämän voi ainakin laittaa ajoissa! Tänä vuonna sitten vihrein koristein. Mahtaisivatko vihreät valot olla liikaa?

Joulukuusi. Siitä tulee vielä monta postausta....kyllä se sen verran ihana on!2 kommenttia:

  1. Upea kuusi tuo 2010 vuoden! Wau, sellaisen kun itsekkin saisi täksi vuodeksi. Joutuisin kyllä ostamaan kaikki koristeet kun ei ole noita värejä...ja valkoinen kuusi hämärässä on myös kaunis! Kiva kun olet säästänyt kuvia muistoksi vuosien varrelta.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä tuosta 2010 kuusesta, todella upea! Itse olen ollut aika perinteinen punaisen värin kannattaja mutta tuo kuusi oli vaan niin hieno!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!