sunnuntai 7. elokuuta 2016

Hillopurkkilamput


En minä malta täältä blogistani pois olla, kun on niin monenmoista tuunailua taas meneillään. Joten kirjoitellaan nyt tänne, vaikka eihän nämä jutut pitkään aikaan jouluun liitykään. Syksytunnelmointiin kyllä! Eli tervetuloa kaikille tänäkin vuonna tänne blogiini. <3

Käy tykkäämässä blogistani myös Facebookissa, laitan sinne välillä kuvia, joita en tänne viitsi siirrellä. :-)
Pinterestissä ja muuallakin olen nähnyt hillopurkkivalaisimia, ja koska yhdellä pöljällä tuunauksella sain pilatuksi meidän keittiön ikkunavalaisimet, sinne oli syytä löytää uudet lamput. Uusia en raskisi ostaa, koska pienetkin lamput tuntuvat maksavan monta kymppiä, jopa sata euroa. Joten sitten ajattelin, että tuunaan lamput hillopurkeista, kuten olen nähnyt tehtävän.

Ostin kaksi pientä hillopurkkia, jotka sopivat hyvin ikkunalampuiksi. Niiden lisäksi ostin rautakaupasta kaksi lamppusarjaa, joissa oli mukana sekä kattopistoke, nauha että itse hehkun kiinnittävä mekanismi. Mieheni porasi isohkot reiät kansiin, joista mekanismin sisäosa laitettiin läpi. 
Sen jälkeen mekanismin alaosa eli rengas ruuvattiin toiselle puolelle, joten kansi oli hyvin kiinni. Kanteen tehtiin muutama ilmareikä naulalla, vaikkakin sisällä on himmeähkö led-lamppu, joten se ei kuumene lainkaan.
 Sitten lamppu ruuvattiin kiinni, ja ei muuta kuin kattoon! Pelkästään tällaisenaan lamput häikäisivät aika häiritsevästi, sillä ne sijaitsevat silmien korkeudella. Pika-apuna kiinnitin niihin kuumaliimalla hieman juuttinauhaa. Nämähän voi tuunata sitten jouluksi muunnäköisiksi. :-)

Hintaa näille tuli yhteensä noin 24 euroa, joista kallein satsaus oli tuo lamppu sisälle. Ei lainkaan paha hinta kivoista lampuista, joilla saa syksyn iltoihin lisää valoa juuri työtasolle, jossa touhutaan.


Minulla on varastossa vielä yksi isompi lamppumekanismi, josta olisi kyllä kiva tehdä vähän isompi lamppu. Löysin nimittäin rautakaupasta led-lamppuja, joiden hehku näyttää oranssilta ja mutkaiselta. Siitä tulisi kiva tunnelmalamppu roikkumaan vaikkapa kuistille!

4 kommenttia:

 1. Onpas kiva idea!

  Mukavaa maanantai päivää!

  VastaaPoista
 2. Hienon näköset lamput, mahti idea!
  Mukavaa, kun postailet :)

  Kivaa viikkoa sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä purkkilamppuja on paljon Pinterestissä. Samoin kivaa viikkoa!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!