sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Vessanmatosta ryijy (ja yksi tähti haettu varastosta)


Meillä on ollut olkkarissa muutosta viime aikoina, ja nyt kun uusi sohva asettui tähän nurkkaan, jäi seinä ihan tyhjäksi. Kaksi taulua, jotka aiemmin olivat edellisellä seinällä, eivät istuneet enää tähän, vaan näyttivät liian ahtailta. Mieleni teki jotain kodikasta ja pyöreää, joten ryhdyin miettimään, löytyisikö pyöreitä ryijyjä mistään. Eipä osunut silmään, ja hetken harkitsin, voisiko hermoillani saada aikaiseksi makrameen, mutta ei taida hermot kestää. :-D Niinpä katsahdin, löytyisikö mistään pyöreitä mattoja, josta voisi saada viriteltyä jotain mukavaa. Ja kah, Elloksellahan oli täydellinen ryijynnäköinen vessan matto! Sain sen vieläpä puoleen hintaan, joten tilaus menemään ja odottelemaan.

Matto oli oikein sopiva, mutta letko seinälle ripustettavaksi. Hain paikallisesta Jyskistä ison pahvinpalasen, jonka sitten mies leikkasi mattopuukolla sopivaksi. Sitten hän ampui niittipyssyllä maton reunoistaan kiinni pahviin. Sitten ruuvilla seinään ja kah, meillähän on pyöreä ryijy!
Sen verran jouluttaa, että hain jo yhden tähden alakertaan lipaston päälle lampun tilalle. Nämä muutama vuosi sitten ostamani tähdet ovat vaan valtavan isoja, joten en ole niitä hetkeen virittänyt ikkunoihinkaan. Voi olla, että tänä vuonna ostan olohuoneeseen jotkut sirot, metalliset ikkunavalot, mutta tämä tähti olkoon nyt ainakin jonkin aikaa tässä. Sisälle laitoin paristovalosarjan. Keittiössä meillä roikkuu tämä kiva musta valosarja, jonka vaihdan sitten lähempänä joulua vaaleammaksi.
Ulkona syksy jatkaa kylmenemistään, viime yönä oli Oulussa pakkasta jo lähes kymmenen astetta, ja aamulla siis koko puutarha huurun peitossa.

Hyvää sunnuntai-iltaa!3 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!