tiistai 30. lokakuuta 2018

Loistokas, lämmin Dubai


Miten kauan tuntuu olevan siitä, kun viimeksi kirjoitin tänne! Pahoitteluni, mutta tämä syksy ja viime viikon loma tuntuu vieneen kaikki ajatukseni. Ennen lomaa ramppasimme viikkotolkulla hakemassa sandaaleja ja uimasortseja ja uimalaseja, eivätkä ajatukseni millään tahtoneet kääntyä joulua kohti.

Vietimme siis syyslomaa Arabiemiraateissa, ensin Ras Al Khaimahissa ja sen jälkeen Dubaissa. Kuuma, aurinkoinen ilmasto tuntui ihanalta keskellä syksyä, ja erityisesti valkohiekkainen ranta ja turkoosi meri veivät sydämeni. Yhtenä päivänä vuokrasimme vesijetit, ja siinä esikoiseni kanssa ajellessa ja meriveden pärskyessä arki ja Suomen pimeys toden totta unohtui!
Joulu putkahti kuitenkin mieleeni sitten Dubaissa, jossa vietimme loppuloman. Hain maailman suurimmasta ostoskeskuksesta, Dubai mallista, joulukoristeita ja löysinkin niitä sitten lopulta. Sekä Potterybarn että Bloomingdales olivat varautuneet länsimaisiin jouluhulluihin! Hain alun perin joulupalloja, joissa olisi lukenut Dubai 2018, mutta sellaisia ei ollut ollenkaan. Niinpä ostin helposti kuljetettavat pehmeät koristeet, joista toinen kuvastaa itämaista teekannua ja toinen tietysti kamelia.


Oikeallakin kamelilla sain ratsastaa, ja kaikin puolin upea matkamme toi kyllä valoa ja aurinkoa alkavaan pimeään kauteen. Myös käyminen maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa, oli suuri elämys.

Nyt pääsen lopultakin pikkuhiljaa virittymään kohti joulua, ja ensi töikseni ostin ystävältäni punaiset samettiverhot. Milloinkahan ne jo laittaisi ikkunaan? :-) Täällä Oulussa on tänään pakkasta ja vähän luntakin, tosin lämpöä on luvattu marraskuulle. Mutta tästä se pikkuhiljaa lähtee!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!