perjantai 18. lokakuuta 2013

Glamour-poro

Viime vuonna joulun teema oli selvillä jo edellisenä vuonna, mutta tämänvuotista jouluteemaani piti hetki kypsytellä. Tarjolla oli mielessäni kulta-hopea-teema ja toisaalta ruskea-kulta-teemakin. Sitten kuitenkin mieleeni putkahteli poromaisia ajatuksia, samoin kuin vaaleanharmaa värinä miellyttää. Hopeastakaan en vielä ole ihan valmis vaihtamaan kultaan, joten siinä se sitten oli se teema mielessäni: kelohonka-poro-hopea-vaaleanharmaa-valkoinen. Voisikohan sen tiivistää teemaksi ”glamour-poro”? 


Eihän tämä teema tietenkään omasta päästäni ole putkahtanut, sillä poroteemaa ja harmaata on erityisesti nyt sisustuslehdissä ja kaupoissa olemassa, joten noista näkemistäni tavaroista ja sisustuksista on tämäkin tietysti kummunnut. Mutta vähäisestä originaalisuudesta huolimatta päädyin tähän, ja toki osaksi senkin vuoksi, että meillä on jo hopeaa ja valkoista joulukoristetta niin paljon komeroissa.
Millä sitten saadaan poroteemaa? Ainakin ajattelin ensi viikolla lomallani hakea mökkimetsästä harmaita kelohonkaisia oksia kotiin, joita ajattelin laittaa sekä kattaukseen että koristeiden pystytykseen – jonkinlainen häkkyrä harmaista kelo-oksista on mielessäni. Haaveilen myös, että jostain löytäisin edullisen porontaljan, jonka voisin laittaa sohvalle tai ihan lattialle olohuoneeseen.


Anoppi toi hassun porokynttelikön varastostaan, koska oli siitä luopumassa ja viemässä sitä kaatopaikalle. Minä aion pelastaa sen ja tehdä siitä vielä hienon! Valkoista maalia ja ehkä vielä jotain hopeista koristetta niin siitä voi hyvin tulla täydellinen. Siitä teen erillisen postauksen, jahka saan sen työn alle. Toki haaveilen myös Pentikin porokyntteliköstä...mutta se jää haaveeksi hintansa vuoksi, ellei joulupukki satu lukemaan tätä.Jouluverhoja en ole yleensä harrastanut, mutta nyt tuntuu, että voisinkin jonkun valko-harmaan hempeän kankaan verhoksi viritellä. Voisikohan siinäkin olla vähän karvaa…katsotaan. Tilasin Ellokselta tämän poro-tyynynpäällisen, mutta se ei ole vielä tullut postista.Lisäksi tilasin HM:ltä tällaisen kimaltelevan paljettityynynpäällisen. Yritän löytää kierrätyskeskuksesta valkoisia ja harmaita villapaitoja, joista voisin askarrella lisää pörröisiä tyynynpäällisiä jouluksi. Saapa nähdä, mitä näistä lopulta oikein tulee!


Niin se teema rupeaa taas mielessäni hahmottumaan kattausta myöten. Nyt alkaa ihanasti syysloma, jonka saamme viettää mökillä, jossa on lunta ja erämaata – ja niin, paljon poroja! :-)

1 kommentti:

Kommentti ilahduttaa aina!