perjantai 11. lokakuuta 2013

Joulumielen läikähdys

Hei ystävä,

Tervetuloa takaisin joulublogiini, tähtien tuikkeeseen. Mietin jo kuukausi takaperin, että tuleekohan se jouluolo ollenkaan, lähestyykö lumoava joulun tunne tänä vuonna. Turha pelko, pienen häivähdyksen olen jo siitä kokenut. Yksi ilta tuoksui pakkanen ja laitoin samalla kynttilöitä palamaan. Siinä se oli: ensimmäinen lämmin läikähdys joulumieltä. Se tulee taas, ihanaa! Tänään nautimme ensimmäiset piparit ja glögiä. Tänä vuonna joulumieli syntyy samoista aineksista kuin aikaisemminkin: joulun sanomasta, tunnelmasta, kynttilöistä, kimalteesta, leipomisesta, askartelusta, ompelusta ja tietysti yhdessäolosta. Ajattelin olla joululomalla ruhtinaalliset kaksi viikkoa tänä vuonna. Siinä sitä jo ehtii lepäämään ja syksyn kiireistä toipumaan. Aion ottaa lunkisti niissä asioissa, jotka aikaisemminkin olen kokenut sen tarpeelliseksi. En tee laatikoita itse enkä paljon muitakaan jouluruokia, vaan keskityn niihin asioihin joulussa, jotka minä koen läheisimmiksi. Toivon, että kaikki tekisivät niin, eivätkä stressaisi turhaan asioista, joita muka pitäisi tehdä. Jokainen tehköön juuri semmoiset valmistelut, jotka itse kokee tärkeiksi. Joulu ei tule sydämeen juoksemalla viime tipassa kaupungilla kaupoissa eikä taatusti sillä, että yrittää pyrkiä johonkin perinteiseen rooliin, jossa kaikki tehdään itse ja jonka jälkeen on jouluna niin uupunut, että jää koko juhlan ilo kokematta. Ajatuksia on jo tästä joulusta...pieniä häivähdyksiä hopeasta, valkoisesta, harmaasta, poroista...viimevuotinen vihreä jääköön tänä vuonna piiloon ja uusi teema on jo mielen sopukoissa. Siitä myöhemmin.

Lämpimin mielin kohti joulua, tästä se taas lähtee! Tervetuloa seuraamaan tämänvuotista joulun laittamistani ja ajatuksiani joulusta. <3


5 kommenttia:

 1. Juuri niin! Kunpa kaikki tekisivät nii, etteivät stressaisi turhaan asioista, jotka muka pitää tehdä. Ihmisten tulisi keskittyä olennaiseen, siihen mistä oikeasti pitää ja nauttii. Olen itse jouluihminen. Lasken jo öitä jouluun. Rakastan sen tunnelmaa. Innolla jään seuraamaan joulublogisi päivityksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän me oikein otamme sen stressin laittaa kaiken juuri kuten aina ennenkin? Semmoinen ääni päässä pitäisi hiljentää ja tehdä juuri sitä, mistä itse nauttii. Ei kaikkien ole pakko tehdä kaikkea. Joulusta voi ottaa oman siivupalan ja nauttia siitä! :-)

   Poista
 2. Näin juuri! Tuntuu että monilla (ja välillä myös itsellä) on kauheat paineet saada aikaan se täydellinen joulu, jonka näkee joululehtien kansissa. Tänä vuonna aion välillä pysähtyä ja kuulostella onko oma joulunodotus tunnelmallisia hetkiä vai kasa suorituksia. Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Minä teen kaikki ruuat ja laatikot itse, tykkään siitä puuhasta. Sen sijaan en siivoa mitenkään erityisesti, normi viikkosiivous riittää minulle. Ja joulussa parasta on se, ettei tarvitse mennä töihin muutamaan päivään. Joulukuusta minulla ei ole ollut moneen vuoteen, ja nyt on kaksi koiraakin, joten kuusi olisi vähän epäkäytännöllinen pienessä olohuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, on parasta kun voi valita joulusta itselle sopivimman jutun. Loma on kyllä ihana!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!