lauantai 26. lokakuuta 2013

Metsän väen valtakunnassa


Mikä ihana tunne on kiireisen arjen keskeltä ajaa suoraan mökille ja viettää siellä lähes viikko! Olimme onnekkaita kun saimme molemmat mieheni kanssa järjestymään kokonaisen viikon syysloman, ja painelimme tietysti heti lasten ja koiran kanssa mökille. Miten kaunista voi luonnossa olla myös lokakuussa! Viimeisinä päivinä tosin rupesi tulemaan räntää, mutta ensimmäiset päivät olivat jopa hassunkurisia: oli kuin olisimme olleet jo maaliskuussa. 

Mökit nukkuu lumiset
Nukkuu hanki, tanteret
Tuikkii taivaan tähtivyö
Pyhä nyt on jouluyö
Katso, valo välkähtää
Hanget kaikki kimmeltää
Yli vuorten, metsien
Käy kuin välke siipien
Se on joulun enkeli
Herra hänet lähetti
Metsässä on aina sellainen tunne, että on vierailulla eläinten omassa valtakunnassa. Syksyllä näimme vaelluksella suuren urosporon, joka katseli meitä meno- ja tulomatkalla. Teki mieleni huuta sille, että anteeksi mutta kävelemme vain valtakuntasi läpi! Matkalla näimme lukuisia porotokkia, tässä niistä yksi. Olipa ihanaa kun yhdellä näin raidallisen kaulapannan. Rudolph the red-nosed...


  


Yhtenä päivänä kiipesimme Iso-Syötteen huipulle, josta oli kirkkaalla ilmalla näköala kilometrien päähän. Koiramme nuuski kovasti - liekö ollut jäniksiä kovastikin lähellä kuten viime vuonna?Syötteen luontokeskuksessa käymme vuosittain, sillä lapsistamme on hauskaa osallistua siellä olevaan pehmolelujen löytämiskisaan. Eläinvisa on tehty ainakin kuusi kertaa jo, mutta aina vaan haluavat pehmot uudelleen löytää. Keskuksessa on paljon tietoa Syötteen kansallispuiston metsistä ja eläimistä. Paistoimme nuotiolla makkarat.Jouluhullu ei matkusta tähän aikaan vuodesta ilman jouluvaloja, joten roudasin yhdet pienet minijouluvalot myös mökille. :-)Ihana tunnelma oli ja rentouttava loma. Nyt jaksetaan taas vähän aikaa...joululomaan asti ainakin. 


1 kommentti:

Kommentti ilahduttaa aina!