keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Syksyisiä askarteluja ja retrokakku


Kesäkukat ovat ollutta ja mennyttä, tosin aika monella tuttavalla ne vain kukkivat vieläkin. Minulla kiinnostus kesäkukkiin lakkaa jo alkusyksystä, jonka jälkeen en millään enää jaksa niitä hoitaa. Niinpä on mukava siirtyä askartelemaan jotain syksyistä. Tänäkin vuonna pidän nämä puksipallot ruukuissa, mutta lisäksi askartelin ovikranssin sekä lyhtykoristeita.



 
 
Poimin metsästä pihlajanmarjoja ja pietaryrttejä. Lisäksi napsin omenapuustamme kaikki siihen kasvaneet omenat sekä jemmasin yhden harmaan kesäkukan kukinnot. Niistä väsäsin oveen kranssin vanhan valkoisen kranssipohjan päälle. Lisäksi laitoin kukkia, omenoita ja pihlajanmarjoja valkoiseen lyhtyyn valojen kera. Siitähän tuli oikein nätti, erityisesti pimeällä on kivannäköinen. Muutoin ovenpieleen en taida sen kummempia syyskoristeita viritellä, sen sijaan jouluksi näihin puksipalloihin voisi olla kiva saada valot!




Viikonloppuna löysin myös jokin aika sitten jemmaan pistämäni vanhat reseptikortit. Äitini tilasi näitä aikanaan, ja niitä tuli aina kerran kuussa lisää. En halunnut ottaa ruokaohjeita, mutta sen sijaan otin itselleni kaikki leivontakortit. Voi mitä ihania retroreseptejä löysin! Oli kaneliässää, ambrosiankakkua, tiikerikakkua ja tietysti tuulihattuja. Tuulihattuja taidankin tehdä viikonlopuksi pojan synttäreille.

Ensimmäiseksi kuitenkin leivoin Ampiaisenpesä-nimisen kakun, johon tuli sekä kookosta että ananasta. Oikein mainionmakuinen kakku! Ajattelin, että leivon näitä retroherkkuja tästedes joka viikonloppu, nimittäin nämä kortit eivät ihan pian lopu. Mokka tuntui olevan aika monessa makuna, silloin ei tosiaan ollut käytössä esimerkiksi vaahtokarkinmakuista esanssia...


 

 
Pikkuhiljaa alkavat illat pimetä ja lehdet putoilla. Syksy etenee. Itselläni ajatukset ovat koko ajan enemmän ulkomaanmatkassa, jonka teemme tänä syksynä. Sen jälkeen pystyn keskittymään sekä blogiin että jouluun vielä tätäkin paremmin!

4 kommenttia:

  1. Minunkin äitini oli tilannut nuo samaiset reseptikortit. Missähän ne nykyisin ovat? Olisi tosiaan kiva leipoa niillä ohjeilla. Sinun ampiaisenpesäkakku näyttää niin hyvältä. Kaunis on tuo sinun tekemäsi kranssikin. Meidänkin ulko-ovi kaipaisi uutta kranssia.

    Olen aika uusi blogisi seuraaja, mutta pidän kovasti blogistasi eli tulen varmasti jatkossakin vierailemaan täällä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne olivat aika monessa perheessä suosittuja. :-) Kiitos, ei muuta kuin metsään hakemaan kranssitarpeita. Tervetuloa blogiini! <3

      Poista
  2. Tuo lyhtykoristelu on aivan ihana ja nuo leipomiskortit myös. Todella nostalgista varmasti leipoa tuollaisen ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kyllä oli mukava leipoa nostalgista reseptiä, lisää on varmasti tulossa! :-)

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!