tiistai 25. lokakuuta 2016

Käpykranssi spraymaalilla viimeisteltynä


Keräsin valtavan määrän käpyjä metsälenkillä ja ensin ajattelin tehdä niistä jonkin sydämenmallisen koristeen. Liimasin niitä itse tehtyyn sydämenmalliseen pohjaan, ja lopputulos oli ihan kamala! :-D Niinpä päädyin ostamaan valmiin styroksirenkaan, johon liimasin kävyt. 

 

Keräsin metsästä tuoreita käpyjä, jotka olivat vielä vaaleita ja supussa. Pidin niitä lämpimällä lattialla pari, kolme päivää, jonka jälkeen ne aukenivat kauniiksi. Valmiiksi avoimiakin käpyjä oli, mutta ne olivat jo vähän kelottuneita ja litsaantuneita - liekö oravatkin niitä jo maistelleet. Tämä siis vinkiksi muille, että jos haluaa sieviä käpyjä, on pakko jaksaa odottaa. Niitä nuppuisiakaan ei kannata laittaa, sillä ne joka tapauksessa aukeavat ja sitten rikkovat kranssin. Kuulemma niinkin voi sitten käydä, että ulos laitettavassa kranssissa menevät takaisin suppuun! Joten ota nyt kävyistäkin selvää. Ruskeanakin kranssi oli ihan nätti, mutta jouluisempi ja mieleisempi se valkoisena on. Lisäksi jos olisin jättänyt sen ruskeaksi, olisi pitänyt valkoinen styroksirengas joko vuorata kankaalla tai maalata ruskeaksi.Liimasin kuumaliimalla kävyt mahdollisimman lähekkäin ja eri suuntiin, jotta ei tule käpyrivistöä eivätkä ne "katso" kaikki samaan suuntaan. Vein kranssin takapihalle puun oksaan, jossa spraymaalasin sen valkoiseksi. Sitten valot päälle ja nauha. Laitoin tähän aiemmin itse tekemäni pallovalosarjan valot, sillä se viritys ei toiminut. Tähän tuollainen vähäjohtoinen kymmenen valon sarja sopii loistavasti. Kauniita nauhoja olisi kiva löytää lisää, sellaisia valkoisia, joissa olisi tekstejä jne. Pitänee ehkä yrittää netistä löytää!


Äidilleni tein vielä ruskean käpykranssin, koska hän halusi mieluummin ruskean. Tähän laitan vielä paristolla toimivan 10-osaisen valosarjan.

Lisäsin blogini reunaan uudestaan muiden joulublogien luettelon - ilman sitä oli vaikea seurata, mitä muissa joulublogeissa tapahtuu. Joten tervetuloa takaisin sivun reunaan, ja ilmoitathan, jos sinulla on aktiivisesti päivittyvä joulublogi - lisään sen tuohon myös. :-)

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo valmis valkoinen kranssi! <3
  Minultakin löytyy joulublogi osoitteesta https://joulunajantouhuja.blogspot.fi
  PS. Blogisi on tosi kivaa luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävä K, minäpä lisään sinun ihanan blogisi luetteloon!

   Poista
  2. Mitä spray väriä käytit?

   Poista
  3. Kuule taisin ostaa lähimmältä Tokmannilta vain! En enää muista merkkiä. :-)

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!