lauantai 29. lokakuuta 2016

Hui Halloween!


Halloween on juhla, johon on ollut vaikea innostua. Kun se ei kuulu alun perin kulttuuriimme, on vaikea päästä jyvälle koko juhlasta. Eihän Suomessa edes lopulta tiedetä, milloin koko Halloweenia juhlitaan, joten sitä vietetään monta viikkoa muutoin vain. Mutta lasten myötä on ollut pakko innostua tästäkin, ja tänä vuonna monen vuoden tauon jälkeen tyttären Halloween-bileet järjestettiin meillä. Koristeiden ja asujen miettiminen oli lopulta hurjan hauskaa, emmekä antaneet viime aikojen ikävien pelleuutisten pilata hupailuamme. Halusin myös erottaa nämä bileet viikon päässä olevasta pyhäinpäivästä, koska niiden yhdistäminen samalle viikonlopulle tuntuisi ikävältä. Olkoon huipailu nyt ja rauhoittuminen sitten. <3

Tarjolla ruokapöydässä oli helposti ostettavia herkkuja enkä leiponut mitään, sillä tulimme samana aamuna mökkireissulta. Ostimme Lidlin nameja ja donitseja ja teimme poppareita. Lisäksi tarjolla oli limua ja sipsejä. En jaksanut ruveta edes miettimään, mitä kaikkia sormennäköisiä ruokia olisi voinut tehdä, joten menimme tällä kertaa helpon kautta.


Somistukseen sitten satsasimme enemmän aikaa, ja saimme edullisesti kivannäköistä tunnelmaa. Talo laitettiin kokonaan pimeäksi, ja portaille laitoimme led-tuikkuja, joiden ympärille käärimme oranssia silkkipaperia. Näitä tuikkuja ripoteltiin muuallekin. Lisäksi ylimmässä kuvassa rypistelin oranssia silkkipaperia isoon lasiseen tuikkulyhtyyn ja asettelin sen päälle muovisen hämähäkin. Siitä tuli aika tehokas! Kääräisin vanhoihin lasipurkkeihin oranssia silkkipaperia ympärille ja liimasin niiden päälle pari hämähäkkiä, joista tuli oivat valaisimet yläkerran sohvapöydälle.
Olohuoneen pöydälle laitettiin kynttelikkö, jossa oli oranssit kynttilät. Muutamia hämähäkkejä ostin, mutta halusin pärjätä mahdollisimman vähällä rahalla ja krääsän ostamisella. Airam lahjoitti blogiyhteistyön merkeissä juhliimme kolme erilaista Halloween-valosarjaa, joista kurpitsat virittelimme olohuoneeseen ja keittiöön, haamut yläkertaan lastenhuoneiden ovien pieliin ja pinkit lepakot puolestaan ruokapöydälle. Nämä ovat kaikki led-sarjoja, joten ne ovat turvallisia lastenjuhlissa. Eipä paljon sitten muuta valoa enää tarvittukaan, sillä pelkästään pimeä talo oli jo tarpeeksi jännä elementti.  

 


Suurin tunnelmanluoja kuitenkin oli äänimaailma, jonka loihdin helposti läppärillä, josta soitin Halloween-ääniä Youtuben avulla. Eipä sitä paljon tarvittukaan muuta! Meillä oli myös syöntikilpailu silmät sidottuina (sinappi, raesokeri, hunaja ja herne) sekä tyttöjen oma kammokuja. Bileet olivat hauskat ja tytöillä oli kivaa. Oli tarpeeksi pelottavaa, mutta ei liikaa. 

1 kommentti:

  1. Hauskoja koristeita! Minä innostun aina halloween leivonnaisista. :D ja onhan se totta että se mistä lapset innostuu, innostuu itsekin :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!