maanantai 10. joulukuuta 2018

Jouluasetelmakurssilla puutarhalla


Viime viikonloppuna pääsin oikein unelmien paikkaan, nimittäin Aleniuksen puutarhalle, jossa osallistuin ystäväni kanssa jouluasetelmakurssille. Puutarha on aina ollut lempparini, joten nyt meinasi vähän lähteä laukalle, kun sai olla siellä ihan ajan kanssa ja tehdä asetelmia.

Kurssilla annettiin ensin yleisopetusta joulun ruukkukukista ja näytettiin, millä tavalla asetelma tehdään alusta asti. Lisäksi neuvottiin mm. kauniin rusetin teossa. Sitten sen jälkeen kurssilaisilla olikin vapaat kädet tehdä mitä tahansa. Mitä tahansa mitä liikkeessä näette, voitte käyttää. Huhhuh, olipa siinä sulattelemista, ettei ottanut asetelmaansa ihan kaikkea mitä näki. Puutarhalla oli niin paljon kaikkea, että oikeastaan vasta nyt valokuvista näen, miten paljon ihanuuksia oli - nuo valkoiset siilit ja muut eläimet osuvat nyt silmään...
Ensin tein vanhaan lasipurkkiin asetelman, johon laitoin viime vuonna ostetun peuran mukaan. Eipä sinne hirveästi mahtunut muuta kuin pari kasvia ja heinää (joka muuten kivasti peitti multapaakut!). Mutta kivahan siitä tuli!Sitten tietysti piti saada tehdä toinenkin, ja mukanani ollut ruukku oli niin pieni, että hylkäsin sen hetkessä ja ostin paikan päältä kauniin matalan betonisen vadin, johon tein matalan asetelman olohuoneen pöydälle. Siihen halusin samaa metsäistä teemaa kuin isoonkin asetelmaan, joten valitsin samat kasvit ja lisäksi muutaman koristeomenan ja koristelinnun.
Minusta näistä tuli kyllä aika kivoja ja mieleisiä - tottahan toki, kun saa valita itse värit ja teeman ja sommitelmankin! Voisin vallan mainiosti kukka- ja koristepalkalla olla puutarhalla töissä kokonaisen päivän pelkästään tekemässä näitä erilaisin teemoin ja tyylein. Ihan oikeasti! :-D5 kommenttia:

 1. Eikä, ihanaa! <3 Mullakin tulis varmasti sama ongelma, että haluaisin tunkea asetelmaan ihan kaikkea! :D

  VastaaPoista
 2. Kauniita asetelmia olet tehnyt <3 poikkesin nyt vain pikaisesti, mutta hienoa, kun jaksat kirjoitella. Itsellä on blogit hunningolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä vuonna on minullakin paljon vähemmän blogikirjoituksia kuin menneinä vuosina...ensi vuonna pitää katsoa, pitäisinkö vuoden tauon. Hyvää joulua!

   Poista
 3. Erittäin vakava lainatarjous

  Hei
  Olen Simon Durochefort, myönnän lainoja jokaiselle tietylle henkilölle, yritykselle ja yhdistykselle erottamatta rodusta ja maanosasta innokkaasti seuraavien perusteiden mukaisesti:
  Summan valinta: 5 000 - 20 000 000 €.
  Takaisinmaksuaika: 1 - 20 vuotta.
  Palautus on 3 tyyppiä: kuukausittain, vuosittain tai yhden kerran.
  Vuotuinen korko: 3% lainan määrästä.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!