keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Piparminttukakku


Mieheni täytti tällä viikolla vuosia ja pyysi, jos tekisin hänelle töihin kakun vietäväksi. Koska tämä karkkikeppihomma on nyt lähtenyt ihan lapasesta, niin tietysti päädyin siihen myös kakussa. :-)

Kakku on seitsemän munan normaali suklaakakkupohja, jonka kostutin maidolla, johon sekoitin piparminttuöljyä ja vaniljasokeria. Täytteenä on seuraava kombinaatio:

5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 pss Marianne-rouhetta
2 levyä Marianne-suklaata sulatettuna
piparminttuöljyä

Maku oli mukavasti kohdillaan ja täytettä oli runsaasti. Minä kun en pieniä kakkuja tee! :-D Mutta olihan siellä 30 ihmistä syömässäkin.Päälle ostin karkkikaupasta erilaisia punavalkoisia karkkeja ja löysin jopa todella perinteisiä piparminttutankoja, jotka rouhin sitten pieneksi veitsellä. Muutaman karkkikepin rullasin muruksi kaulimella muovipussin sisällä ja ripottelin ne lopuksi kakun päälle.


Tuota piparminttutäytettä ajattelin hyödyntää, kun teen oman jouluaaton kakkumme. Lisään siihen ehkä yhden tai kaksi liivatelehteä, niin saan sen varmasti jässähtämään. Täyte kelpasi hyvin myös teineille, joten se oli jouluaaton kakuksi sitten sopiva valinta.

5 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!