maanantai 12. lokakuuta 2015

Tämän vuoden jouluajatuksia ja jouluteemaa

Tämän vuoden jouluteemani tuntui mukavalta heti, kun ensimmäiset ajatukset tummanruskeasta, ruudusta, säkkikankaasta ja juuttinarusta pälkähtivät päähäni. Semmoinen luonnonmukainen, kodikas joulutunnelma, sitä lähden tavoittelemaan. Tänä vuonna ei ole bling-bling-olo ollenkaan. Tyttäremme toivoisi jotain punaista johonkin, ja ehkäpä minä sitten vähän taivun sitäkin laittamaan...ainakin ihan vähän, vaikkapa ruokapöydälle.

Olen aina rakastanut ruutukuviota, erityisesti tätä klassista "gingham"-ruutukuviota. Meillä on sitä isona ruutuna olohuoneen verhossa ja pienempänä ruutuna keittiön verhossa. Tekisi mieli laittaa sitä ihan joka paikkaan! Eli ei suinkaan mikään tyyris jouluteema, koska kotimme on jo täynnä tätä ruskeaa. :-) Tässä pari kuvaa keittiön uudesta verhosta, jonka ompelin muutama viikko sitten.
Pikkuisen voisin siihen kimallustakin tuoda, hopealla ja valkoisella tietysti, koska niitä meillä on jo valmiina. Myös piparkakkuja toivoisin pystyväni laittamaan sinne sun tänne koristeeksi. Jospa jostakin löytyisi tekopiparkakkuja...nimittäin jos kuuseen laitetaan pipareita, käy hullusti. Meidän koiramme näet rakastaa pipareita. :-D Luulen, että teen piparikoristeita ruskeasta huovasta itse.


Minä vaalin jouluissa rauhallista tunnelmaa. En ole koskaan välittänyt tonttuhäslingistä, tonttulauluista, kiireestä ja älyttömästä kaupoissa juoksentelusta, vaan pyrin jouluna keskittymään lähinnä rauhoittumiseen. Tänä vuonna toiveeni on, että pääsisimme mieheni kanssa kahdestaan johonkin joulukonserttiin. Rakastan kynttilöitä, hiljentymistä ja kirkossa käymistä. Semmoista villasukissa hissuttelua pimeässä kodissa. Kirjojen lukemista ja elokuvien katselua. Ei yhtään viime tingassa ostettuja joululahjoja tai raivopäistä siivoamista!

Toivon, että kukin löytää jouluunsa juuri sitä mitä haluaakin. Jollekin kiire on se juttu ja toiselle jokin muu. Leipominen ja joulun tuoksut ovat meille myös tärkeitä, joten tänä vuonna tilasin pari joululehteä, joista ajattelin kokeilla muutamia uusia reseptejä.


Joulukuuseen tahtoisin tänä vuonna pysyvien valkoisten koristeideni lisäksi ruskeita pehmeitä ruutusydämiä, joita ajattelin itse sinne ommella. Lisäksi haluaisin sinne lippuviirin, joka voisi olla tehty joko alla olevan kuusen tapaan vanhoista nuottivihkoista tai sitten ihan säkkikankaasta.Pyrin tekemään koristeet mahdollisimman pitkälle itse ja kierrätysmateriaaleista. Ei tunnu järkevältä ostaa joka vuosi uusia koristeita, ja valkoisten peruskoristeitteni ympärille on helppo joka vuosi tuoda jotain uutta. Kaikkea en myöskään laita esille joka vuosi, vaikka vaatehuoneessa koristeita kovasti onkin.

Voi kun muistaisin nyt, mitkä asiat minä viime vuonna unohdin laittaa jouluna ylös. Niitä pieniä asioita, joita nyt ei enää millään muista. Mikä valosarja meni rikki? Puuttuuko jostakin kuusesta kynttilät? Oliko ajatuksia jonkun huoneen uudesta ikkunakoristeesta? Ehkäpä ne sitten selviävät, kun tulee taas aika vähitellen nostaa koristeita varastosta. :-)

Kuvat: Pinterest2 kommenttia:

  1. Ihanat verhot! Voi kun osaisi itsekin ommella. Teille tulee kaunis teema.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :-) Verhot oli kyllä helppo ommella, suoraan vaan reunat ja helma ja sitten pyöräytin sen puukepin ympärille. Lopuksi tuollaiset suorat nauhat solmimiseen. Kyllä tämä teema tuntuu tutulta ja mukavalta!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!