lauantai 3. lokakuuta 2015

Synttärikemuissa


On hirveän mukavaa, että toinen lapsistamme - esikoisemme - on syntynyt syksyllä lokakuun alussa. Syksyllä on hirveän harvoin muuten juhlia, joten nämä juhlat tulevat mukavasti lokakuuhun tuomaan iloista tunnelmaa. Tällä kertaa vietimme jo 14-vuotisjuhlia...mihin aika oikein meni? Vastahan tuo sama poika oli neljävuotias ja halusi Mersu-kakun...

 
Laitoimme pääruuaksi herkullista gulassikeittoa, jonka mainion ohjeen löysin Valion sivuilta. Kahvipöytään tein amerikkalaisen juustokakun marjasoseen kera. Olipa hyvä idea mieheltäni lisätä marjasoseeseen sitruunalimua, se toi siihen mukavasti makua samalla kun teki siitä juoksevampaa. Lisäksi tarjolla oli oranssi mangokakku, jonka päälle poika sai itse pursottaa kermasta numerot. Hämmästyin itsekin, miten minä pystyin sen periksi antamaan, kun olen aina niin tarkka kakuistani...mutta ikä tuo vissiin rentoutta siihenkin asiaan. :-) 
Koristeina olivat pöydällä tällä kertaa pakkasen jo kertaalleen puutarhassa puremat omenat oranssien kynttilöiden kera sekä oranssit ja vihreät krysanteemit. 

Mieheni serkku toi meille perinteistä, ihanaa pullaleetaa, ja lisäksi meillä oli kaupan keksejä ja tekemiäni chili-keksejä ja kahvinmakuista kuivakakkua. Poika halusi itse vielä poppareita ja karkkia.

Tiedättekö sen fiiliksen, kun juhlat ovat ohi ja kotona tuoksuu kahvi ja kynttilät lepattavat juhlaliinan päällä? Se on melkein parasta koko juhlassa. Voi asettua sohvalle ja aloittaa uuden herkkukierroksen ja nautiskella mukavasta tunnelmasta. Onnea rakkaalle pojallemme. <3


2 kommenttia:

  1. Ihanat tarjoilut! Tuo mangokakku näyttää herkulliselta! Onnea sankarille!

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja herkullisen näköinen kattaus :)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!