lauantai 17. marraskuuta 2018

Joulupuut ja muut jouluvalot pihalle


Monta vuotta olen pähkinyt pihamme jouluvaloja ja miettinyt, millä saisi näyttävyyttä. Naapuritaloissa on kivoja räystäitä, kaiteita ja kuisteja, joihin voi viritellä valot nätisti, mutta meillä ei tahdo oikein löytyä yhtään paikkaa, johon kannattaisi ripustaa esimerkiksi roikkuvat jääpuikkovalot. Pelkästään kuistin katon ympärille se voisi näyttää vähän hassulta.

Niinpä olen hoksannut, että meillä paras on suosia symmetriaa. Talo on edestä katsottuna symmetrinen, joten oven molemmin puolin laitetut jouluvalot näyttävät parhailta. Lisäksi haluan valaista pari puuta. Ehkä tien laitaan valkoiseen aitan voisi joskus laittaa kivat roikkuvat valosarjat, mutta ei vielä tänä vuonna.

Sain tytöltäni pari vuotta sitten joululahjaksi pienen valopuun, ja se on kuitenkin sen verran iso, että sisältä se ei ole löytänyt paikkaa. Se on tuntunut olevan vähän turhan kirkas oleskeluhuoneisiin, ja toisaalta siihen on saattanu vähän kompastua, kun se on kuitenkin kohtuullisen leveä. Niinpä laitoin sen kokeellisesti ulos ja sehän sopi sinne kuin nakutettu! Siispä pinkaisin saman tien Jyskiin ostamaan toisen, jotta saan valopuun myös toiselle puolelle ovea. Nämä on kyllä ihan nappiin!
Lisäksi virittelin viimevuotiset valot pihan kuuseen ja omenapuuhun. Näyttäisivät kyllä niin mahdottoman kauniilta lumen keskellä kaikki nämä...mutta minkäs teet, vettä on tullut kuin saavista ja lämpöäkin on ollut tällä viikolla lähemmäs kymmenen kuin nolla! Ovenpieleen laitan sitten lähempänä joulua - pakkasen tultua - jotakin muutakin koristetta, punaista ehkä ja vähän koristetta tuohon ovikranssiin. Havuja olisi mukava tuoda kyllä enemmänkin.
Mutta ensi viikolla taitaa jäähtyä, ja sitten sopii toivoa, että tulisi myös lunta. Ostin myös itselleni lämpimän talvitakin, jonka odotan saavani päälle mahdollisimman pian. Laskin, että edellisen talvitakin ostin itselleni uutena kaupasta kutakuinkin kahdeksan vuotta sitten - sen jälkeen on menty kirpparilöydöillä. Joten ajattelin, että nyt satsaan kunnon takkiin, joka kestää pitkään!

3 kommenttia:

 1. Kauniin näköinen sisääntulo ja ihanat nuo valopuut :) Mukavaa marraskuun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelma teidän pihalla ❤️ Ja nuo valopuut löysivät nappipaikan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ne tuohon niin mainiosti sopivat. Nyt vielä kun saataisiin valkoinen peite pihaan. <3

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!