lauantai 10. marraskuuta 2018

Kampanisupallerot oululaisittain


Sain töistä perinteisen oululaisen kampanisureseptin, jota halusin heti kokeilla, koska taikina tuntui niin simppeliltä. Kyseessä ei kuitenkaan olleet kampaviinerit, joihin sekoitin ajatukseni, vaan sellaiset perinteiset, vähän kovat keksimäiset leivonnaiset. Halusin kokeilla jotain muuta kuin kampamaista muotoa, joten otin helposti leivottavasta taikinasta muotilla pyöreitä nisuja. Uunissa ne paistuivat reilun kymmenen minuuttia. Nämä olivat loppujen lopuksi aika mauttomia, joten suosittelen kokeilemaan niihin jotakin makua, esimerkiksi appelsiininkuorta, inkivääriä, kardemummaa tai vaikka jotakin likööriä. Näin ne ovat semmoisia vähän korppumaisia. Mutta kaikkea pitää kokeilla! Ja näistähän voi tosiaan tehdä joulutorttuja.

Tässä tulee resepti:

500 g voita
13 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
ihan pieni ripaus soodaa
1 dl sokeria
2,5 dl kylmää vettä

Vehnäjauho, leivinjauho ja sooda sekoitetaan keskenään. Liuota sokeri veteen. Nypi jauhot ja pehmeä voi hyvin keskenään. Lisää sokeroitu vesi ja vaivaa hyvin. Lisää vettä vähän kerrallaan, jotta taikinasta muodostuu yhtenäinen taikina - taikina ei kuitenkaan saa olla kovaa. Pidä taikina jääkaapissa noin tunnin verran. Kauli levyksi ja tee joulutorttuja tai kampanisuja. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia vaaleanruskeiksi.




Minulla on ollut töissä tosi kiireinen viikko, joten en ole ehtinyt paljon mitään joulutouhuja edes ajattelemaan. Tänään virittelin sitten lisää jouluvaloja olohuoneeseen ja toin poronkin alakertaan.




Odottelen innolla, milloin saan ystäväni paketin Helsingistä, ostin häneltä punaiset samettiverhot. Ne sopivat varmasti mainiosti tähän valkoisen sohvan kaveriksi! Lisäksi ostan sitten jouluksi punaisia tyynyjä ja punaisen viltin.

Vielä ei ole ollut sellaista joulun läikähdystä sydämessä, johtuneeko kaikenlaisista syyskiireistä ja tästä ropisevasta vesisateesta. Lumi toisi tunteen tullessaan!



Tänä jouluna odotellaan taas vuoden tauon jälkeen tänne Ouluunkin joulutoria, jonka nimi on Rotuaarin Tiernatori. Kurkkaapa Facebookista Tiernatorin sivu! Odottelen innolla. :-)

Mukavaa lauantai-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Meillekin tuli tänä vuonna samettiverhot ja -tyynyliinoja. 😀
    Olisi kiva käydä siellä joulutorilla, mutta aika myöhään avautuu, kun vasta joulukuun puolivälissä. On joulutohinat jo liian lähellä reissaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, mielellään sitä aiemminkin voisi mennä! :-) Sametti on kodikasta tähän aikaan vuodesta.

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!