keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Suklaataatelikakku ja vadelmainen bostonpulla


Syksyllä tehdyltä Dubain-matkalta ostin paljon suklaataateleita, koska ne olivat siellä suurta herkkua. Niitä oli tummina, vaaleina, maustettuina ja eri tavoin täytettyinä. En kuitenkaan saanut niitä lopulta syötyä kotosalla, joten päätin kokeilla tehdä niistä taatelikakkua. Mikäli sinulla ei ole hallussasi suklaalla päällystettyjä taateleita, voit laittaa taikinaan itse sulatettua suklaata vaikkapa 150 g, sillä tulee varmasti sama lopputulos.



Keittelin suklaataatelit normaaliin tapaan löysäksi mössöksi ennen uuniin laittoa. Ohjeenani käytin Valion reseptiä.

Tästä tuli kyllä herkullista ja hyvää, ja sulkaa maistuu mukavan mietona taustalla. Meillä ei taatelikakku oikein tahdo kelvata lapsille ja miehellekään, joten ajattelin pakastaa tämän pieninä palasina ja nautiskella ihan itse pikkuhiljaa!


Ostin (tietäen, että tämä on tie hulluuteen) myös Kotilieden Leivotaan-lehden, joka on niin täynnä joululeivonnaisia, että täytyy ottaa nyt myös arki-illat käyttöön. Onhan pakko kokeilla vaikka ja mitä! Ensimmäiseksi testasin joulupullaa, joka oli käytännössä bostonkakku. Muutoin resepti ei poikennut tavallisesta pullataikinasta, mutta rasvaa tuli vähemmän ja kardemumma jäi pois kokonaan.

Yhden bostonkakun sisälle tuli seuraava tahna:

1,5 dl ruokosokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
100 g voita
1 dl kuivattuja karpaloita tai muita marjoja

Minä hain joka puolelta kuivattuja karpaloita, mutta en halunnut ostaa ulkomaisia marjoja. Niinpä päätin ostaa pakastekuivattuja vadelmia, ja ne osoittautuivat loistovalinnaksi. Tuoksukin oli aivan ihana kun avasin pussin. Ei ehkä se edullisin ratkaisu, mutta kylläkin ekologisin ja hyvänmakuisin! Näitä voisi kyllä napsia töissä välipalaksikin, niin herkullisia ne olivat.





Bostonpulla olisi ollut kauniimpi, jos en olisi laittanut niin monta pullaa vuokaan - kahdeksan tai yhdeksän olisi ollut parempi. Lisäksi kun olisin malttanut odottaa, että pulla jäähtyy kokonaan, olisin saanut tuon tähdeksi suunnittelemani pikeerikoristeen nätimmäksi. Mutta kun ei malta, niin ei malta! Harvoin minä välitän syödä pullaa, mutta tämä maistui kyllä ja nuo vadelmat olivat tosi herkullisia.

2 kommenttia:

  1. Taatelikakku on niin hyvää eipä kuulosta tuo bostonkakkukaan yhtään hullummalta, nams!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!