maanantai 16. joulukuuta 2013

Leipomisviikonloppu


Eiköhän se ole nyt tässä, totesin, kun sunnuntai-iltana laitoin uuniin viimeiset piparkakut. Voimat eivät enää riittäneet piparkakkutalon tekemiseen, mutta se jääköön tältä vuodelta. Viikonloppuna leivoimme minttusuklaamuffineja, superpullia ja vielä kertaalleen niitä piparkakkuja. Pullaakin tuli niin paljon, että hirvitti, mahtuvatko edes pakastimeen! Mutta hyvin mahtuivat. Eivätkä ne siellä varmaan kauan ole.


Sain kummitädiltäni Helsingistä ihania uusia muotteja, joista hevonen ja tassu olivat lasten uusia suosikkeja.


Superpullien ohje on täällä. Lisäsin osaan kirkkaanvihreää, jouluista kuorrutetta. Melkein kuin myrkkypullia, mutta ne olivat lapsista kaikkein parhaimman näköisiä...


Toisaalta joulua varten leipominen on siinä mielessä hassua, että oikeastaan jouluna ei meidän perheessä enää edes syödä joululeivonnaisia. Jouluruuat ja suklaat ja namit tulevat päärooliin, eikä kukaan enää jaksa silloin syödä torttuja tai pullaa. Mutta ehkä näitä tuhotaankin nyt hyvissä ajoin ennen joulua...ja tuoksu ja tunnelmahan näissä leipomispäivissä on ihana.


Enää viisi päivää töitä ja sitten pääsee joulunviettoon! Kakun ja laatikot käyn ostamassa ensi viikolla ja pistän pakastimeen, ja lauantaina teemme joulusiivouksen. Sen jälkeen voi ryhtyä nauttimaan kirjoista, takkatulesta ja ulkoilusta. Aatonaatto ei meidän perheessä enää ole touhupäivä. Silloin paistellaan kinkkua, ulkoillaan ja katsellaan elokuvia.

Reilu viikko jouluun! Enkelit ensin, paimenille lauloi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!