keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Suuri joukko taivaallista sotaväkeä


Enkelit liittyvät jouluuni enemmän kuin tontut tai pukki, ja onnekseni omistan muutamia ihastuttavia enkelikoristeita, jotka pääsevät aina parhaalle paikalle. Ylimmän enkelin olen ostanut viitisen vuotta sitten, ja se on suloinen kun sillä on niin kiharat hiukset. :-) Alla oleva enkeli taas on ostettu opiskeluaikana, ja se on suunsa puolesta ihan selvästi laulava enkeli. Tämä enkeli puolestaan on noin kolmen vuoden takaa, ja sen olen ostanut 5 sentillä kierrätyskeskuksesta. 


Tämä kaunis ja eteerinen enkeli pääsi meille viime vuonna, kun saimme sen joululahjaksi kummipoikamme perheeltä. Sillä on vielä kaunis lintukin käsissään.


Tärkein enkelikoriste on kuitenkin mummini vanha ja ruostunut enkelikello, joka saa kilkattaa säveliään monta kertaa ennen aattoa. Mikään ei voita tuon kilkatuksen tuomaa lumovoimaa!Jouluaaton aterialla, kun luemme jouluevankeliumin, sykähdyttää enkeli-kohta minua aina eniten.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.

2 kommenttia:

  1. Enkelisi ovat suloisia. Minäkin rakastan enkeleitä. Hyvää joulua! Jouluenkelin siipien kosketusta!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!