sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Joulukirjoja ja -lehtiä


Muutama joululehti tulee aina hankittua, ja kirjastosta lainailen monesti jouluaiheisia kirjoja tähän aikaan vuodesta. Nyt niitä vielä kirjastosta saa ennen kuin normaalit ihmiset (= jotka aloittavat joulun laittamisen joulukuussa) hoksaavat ne. ;-) Nostan jokaisesta lehdestä ja kirjasta jotakin esille. Minulla on kirjastosta Kotilieden Joulun aika ja ostettuna Leivotaan-lehti sekä Kaikkien aikojen joulu -lehti. Viimeisenä esittelen iltasatukirjan, jonka lainasin kirjastosta.

Joulun aika -kirjassa on tosi paljon reseptejä pikkujoulusta uuteenvuoteen asti, ja useita niistä tekisi mieli kokeilla. Näitä minä kuitenkin aion tehdä: pipareita, joihin tulee kinuskikastiketta. Varmasti hyviä, varsinkin kun perheessä on kinuskin mausta pitäviä lapsia!


Leivotaan-lehdestä ollaan monta mieltä: suurin osa resepteistä on käännettyjä, joten harmillisen usein niissä on mittavirheitä. Minusta lehti on kuitenkin pullollaan kiinnostavia reseptejä, joten joskus ostan sen irtonumerona, jos siinä on kiinnostava teema. Ei siis ihme, että se oli ostettava kauppareissulla, kun teemana oli tietysti joulu. :-) Sieltä bongasin suklaaleivonnaisten aukeaman, jossa oli monta kiinnostavaa reseptiä, erityisesti suklaa-vadelmaleivokset vaikuttavat herkullisilta.


Kaikkien aikojen joulu -lehdessä on myös paljon askartelu- ja leivontavinkkejä, mutta tämä juttu piparikylästä kiinnitti huomioni. Tuskin minä jaksan kokonaista kylää tehdä, mutta piparitaloideana tuo sokerimassa on loistava. Tänä vuonna suunnittelen tekeväni tytön kanssa piparkakkutallin hevosineen, ja siihen sopisi hienosti vaikkapa punainen sokerimassa tallin seiniksi. Käyttökelpoinen ja näyttävä idea!


Tallista hyvä aasinsilta viimeiseen kirjaan, jonka nimi on Eräänä iltana tallissa ja kirjoittaja italialainen Guido Visconti. Kirja on meillä lainassa kirjastosta joka vuosi ja liikuttumatta ei sitä voi ääneen lapsille lukea. Se kertoo tarinan tallista, jossa on vanha ja hyväsydäminen härkä, joka antaa hyisenä pakkasyönä tilaa muille eläimille tallinsa lämmössä. Lopulta se haluaa pelastaa muut itsensä kustannuksella ja päättää mennä tallin ulkopuolelle ovensuuhun kylmään. Mutta muut eläimet antavatkin kiltille härälle oman paikkansa ja poistuvat tallista. Lopulta härän isäntä saapuu talliin, pieni poikavauva, jota härkä pitää lämpimänä omalla hengityksellään...

"Tästedes et enää tunne oloasi yksinäiseksi tallissasi. Tänne saapuu talonpoikia ja paimenia kaikkialta Betlehemiä ympyröiviltä kukkuloilta. He tulevat osoittamaan kunnioitustaan tälle lapselle, joka on oleva ikuisesti sinun ja meidän kaikkien uusi isäntä."

3 kommenttia:

 1. Jälleen kerran niin ihanasti kirjoitettu postaus. Ihanista jutuista kiittääkseni olen nimennyt sinut yhdeksi suosikkijoulubloggareistani. Käy krurkistamassa http://pienijoulu.blogspot.fi/ Iloista joulun odotusta sinulla ja teidän perheellenne!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana palaute, kiitos sydämellisesti. <3 Käyn kurkistamassa ja linkitän sinutkin tänne! Ihanaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hei, samalla asialla kuin edellinen, eli myös minä annoin sinulle tuon saman tunnustuksen kannustuksena toiselta uudelta bloggarilta.

  Hyvää joulunodotusta ja jatkathan kivasti alkanutta blogia.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!