Otsikon kaltainen lause pääsi esikoisen suusta kun maistoi ensimmäistä uunista tullutta piparia. Joko piparin maku ylipäänsä maistuu taas hyvältä tai sitten tämä Kotilieden Joulun aika -kirjan nekkupipareiden resepti vain on erityisen hyvä. Itse en radikaalisti erilaista makua huomannut, mutta ehkä siinä semmoinen pieni kinuskinen tvisti on. Ulkona ropisee vesi ränneissä, mutta yritimme virittäytyä kuitenkin joulutunnelmiin. Piparien paistamisen tuoksu on kyllä jäljittelemätön!
Nekkupiparit
250 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
1 dl kinuskikastiketta
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 munaa
3 tl soodaa
12 dl vehnäjauhoja
1. Mittaa voi, sokeri, siirappi, kinuskikastike ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.
2. Lisää munat hyvin vatkaten seokseen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seos siivilän läpi seuloen.
3. Anna taikinan tasaantua viileässä seuraavaan päivään. Kauli ohuehkoksi levyksi, leivo piparkakuiksi ja paista 200-asteisessa uunissa n. 5-6 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina!