keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Jouluvaloärtymystä

Mukavaa, että ekologiset led-valosarjat ovat tulleet markkinoille. Ikävää, että vanhoja ei voi enää käyttää - se vasta ekologista olisikin! Minulla on vanha tosi hyvä Airamin pihavalosarja nimeltään Loiste, ja sitä en saa enää mistään lähialueiden kaupoista. Rautakaupatkaan eivät voi sitä tilata, sillä sitä saa vain isoissa erissä. Loiste on ollut todella hyvälaatuinen ulkovalosarja, ja siinä on ulkona pidettävä töpselikin. Värisävy on kaunis kirkas, ei sininen. Nyt en saa siihen enää varalamppuja enkä hankittua lisäsarjaa. Mitä tälle nyt tehdään? Heitetään roskiin ja ostetaan uudet? Ei kuulosta kivalta. :-(

Toinen iso pettymys jouluvaloissa on saamani Jotexin havuvalosarja. Sain sen äidiltäni, joka ei löytänyt sille hyvää paikkaa. Minulle tultuaan siitä oli osa valoista sammunut, enkä koskaan saanut Jotexilta vastausta, mikä varalamppu siihen käy. Sittemmin olen tajunnut, ettei niitä lamppuja olisi varmaan missään ollut myynnissäkään. Toisenkin havusarjan jo tilasin, mutta en taida hakea, sillä tämä ei ole mikään pitkäikäinen sijoitus, vaikka nättihän se olisi ollut.

Vaadin vielä muutaman vuoden vanhojen valosarjojen varalamppuja ja täydennyssarjoja, kiitos!

Toivon, että toista suosikkiani, Airamin Tähtitaivasta, on vielä saatavilla ainakin jossakin. Sitä minulla on sisällä kaksi sarjaa, joista toisen olen kieputtanut portaiden ympärille. Toinen roikkuu olohuoneen verhotangossa toistaiseksi, myöhemmin se ripustetaan joulukuuseen. Näitä jos tulee vastaan, ostan yhden lisää!

Ulkona on nyt vain sitä vanhaa Loistetta, josta puolet valoista on pimeänä. Ei tässä muu auta kuin niellä kiukkunsa ja ostaa pihalle kaksi uutta valosarjaa, ledejä, jotka toivon mukaan sitten kestävät monta vuotta. Mistä vain löytäisin niin nätin lämpimän valkoisen sävyn kuin niissä vanhoissa? Uusien lämminkin valkoinen on minun silmääni kylmä.

Joka tapauksessa kirkkaat valosarjat ovat minun mieleeni, ja niitä tykkään ripustella joka paikkaan. Tarkempi valosarja-raportti sekä sisältä että ulkoa tiedossa lähiaikoina!

2 kommenttia:

  1. tuontitukku täällä netissä myy loistesarjaan varalamppuja,itsellänikin on juuri tuollainen hyvälaatuinen ulkovalosarja.

    VastaaPoista
  2. Voi ihanaa Liilaroosa! Kiitos! Tilaan Loistetta nyt tyytyväisin mielin netistä. :-)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!