perjantai 18. syyskuuta 2015

Omenasadon aikaan


Meidän pihamme kingi, rautatienomenapuu, tekee joinakin vuosina todella paljon omenoita. Tämä vuosi oli taas hyvä vuosi, joten saimme nauttia sen kauniista, tuoksuvista kukista keväällä ja nyt omenoita on rutkasti. Keräsin nyt ensimmäisen satsin, sillä kaikki omenat eivät vielä olleet kypsiä. 


Omenat ovat kyllä niin kirpeitä, ettei niistä millään ole sellaisenaan syötäviksi, mutta niistä saa ihan makoisaa sosetta tehtyä. Syön sosetta sitten smoothieissa ja rahkan kanssa pitkin talvea. On ollut niin mahdottoman kaunis syksy, että ulkona on ollut ihana oleskella ja käydä kävelyillä. Omenoiden poimiminenkin oli mukavaa eikä tuntunut työltä ollenkaan. 

1 kommentti:

  1. Meidän pihaan istutettiin tänä vuonna ensimmäinen omenapuu, miehen vanhempien omenapuusta jalostettu. Toivottavasti siitä joskus saadaan omenoitakin.

    Tällä hetkellä meillä on pakkasessa muutama pullo omenamehua johon pitää lisätä sokeria hieman ennen kuin sitä voi juoda. Otin yhdestä pullosta mehua, kun en muistanut että siihen pitäisi laittaa sokeria ja järkytys oli suuri, kun se oli oikeasti tosi "pahaa" :D. En kauheasti välitä makeasta, mutta toi kyllä tarvitsee sen makeuden. Samasta omenalajikkeesta miehen äiti taitaa tehdä omenasoseet ja hillot jotka on hyviä lettujen päällä.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!