keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Chili-cayenne-suklaa-keksit

 
Minun mielestäni tumman suklaan ja chilin yhdistelmä on vastustamaton, ja olen monena syksynä tehnyt suklaa-chilikakkua. Sen sijaan nyt tein pojan synttäreitä varten valmiiksi pakkaseen suklaa-chili-keksejä, joiden alkuperäinen ohje on täällä Keittokulmassa. Siinä ohjeessa kuitenkin käytetään tuoreita chilejä, joten sovelsin ohjetta siten, että keksien teko oli vähän helpompaa. Ostin mausteosastolta chilirouhetta.

 
Minä laitoin omasta mielestäni aika paljon rouhetta taikinaan, mutta aika vähän se silti niissä maistuu. Olisin voinut lorauttaa siis vieläkin enemmän, samoin kuin cayennenpippuria. Seuraavalla kerralla sitten! Tällä määrällä chili jää vain aavistuksen jälkimakuun polttelemaan.

Hurjan hyviä kyllä olivat, ja lapsemme tykkäsivät erityisesti taikinasta - kuinka ollakaan...



Chili-cayenne-suklaa-keksit
(3 pellillistä, noin 25-30 reilunkokoista keksiä)

250 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl soodaa
2 munaa
200 g tummaa suklaata
4 rkl chilirouhetta

ripaus cayennenpippuria

Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja kaikki sokerit. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Lisää chilirouheella ja cayennenpippurilla terästetyt kuivat aineet. Sekoita lopuksi taikinaan pieneksi pilkotut suklaa. Leivo taikinasta noin  pyöreitä keksejä ja paista 200 asteessa noin 8 - 10 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!