tiistai 8. joulukuuta 2015

Jouluterveiset Eppu-koiralta


Hellurei ja hellät joulutunteet, tässä puhuu irlanninsetteri Eppu, jouluhullun emännän koira. Ajattelin, että kirjoitan tassuillani tänne vähän myös omia ajatuksiani joulusta, koska sitä myös eräs lukija pyysi. Koiramaista joulunodotusta!

Jouluun liittyy monia mukavia juttuja mielestäni, mutta kolmen tärkeysjärjestys on tämä. Piparkakut. Kinkku. Lattialla nukkuminen. No joo, jouluaaton yhteislenkki perheen kanssa on myös tärkeää, pidän sitä arvossa. Usein pääsen juoksemaan aattona vapaana metsään, joten ilta sujuu sen jälkeen rattoisammin. Olen kuulemma rauhallisempi. No aatosta vielä sen verran, että se on kyllä vaan niin mukavaa, kun koko perhe nukkuu alakerrassa kanssani aattoyön. Silloin on huisin mukavaa ängetä yön tunteina itsensä patjalle ihmisten keskelle. Ei ne mitään huomaa. Aattona saan usein jonkun lahjan, ja olen kuullut, että se tulee pihavaraston lelukaupasta. Se ja sama minulle, mistä se tulee, koska useimmiten se on omien lasteni tuoksuinen pehmolelu, jonka saan ikiomaksi. Palataanpa piparkakkuihin. Niiden tekeminen ja syöminen on kyllä kerrassaan mainiota puuhaa. En oikein tiedä, miksi niiden tuoksu ja herkullinen maku on minulle tällainen pakkomielle, mutta jaksan väsymättä seistä pipareita tehdessä keittiössä niin kauan, kunnes viimeinenkin pipari on koristeltu. Usein saan itsekin muutamia, ja niiden maku on kyllä suussasulava. Sopivan makea ja täynnä makua! Viimeksi sain tällaisen setterinmallisen piparin, joka on perheen suosikkimuotti. Kinkunpaisto on samanlainen urakka minulle. Se kestää vielä kauemmin, koska uunia pitää vahdata kaiken varalta sen edessä istuen lukuisia tunteja. Mutta sen herkullisempia ovat ensimmäiset maistiaiset aatonaattoiltana, kun kinkku tulee uunista! Saan aina palasen ensimmäisistä makupaloista. Eipä siinä, en tarvitsisikaan muuta jouluruokaa. Syön kuitenkin enimmäkseen setteripapanoita. 

Olen nähnyt jo kuusi joulua, joista kaikki ovat olleet mukavia. Tänä vuonna omaa joulukuustani ei ole vielä koristeltu, mutta minulla on kyllä pieni kuvakalenteri. Tyttö availee luukkuja puolestani. Toivon teille kaikille emäntäni blogin lukijoille mukavaa ja setterimäistä mieltä ennen joulua. Tiedättekös, mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että tärkeintä on hassutteleva mieli, ulkoilu, yhdessäolo ja ystävällisyys kaikkia ihmisiä kohtaan. Sellainen minä ainakin olen. 

 - Eppu -

8 kommenttia:

 1. Oot kyllä mahtava Joulusetteri, ei voi muuta sana. Eihän Teidän perheen Jouluvalmisteluista tulisi yhtään mitään, ellet toimisi työnjohtajana. Mahdatko olla mistäpäin, kun taidat olla samanikäinen, kuin minä? Ajattelin vain, että olsikohan mulla myös taipumuxia Joulusetteriksi! Ainoa ongelma on siinä, että emäntäni ei ole ollenkan Jouluhenkilö, joten en tiedä missä voisin mahdollisia lahjojani testaamaan. Me ollaan aina oltu Jouluaattona, jossain valmiissa pöydässä, mutta aina olen kyllä saanut herkkuja ja ainakin muutaman rapsevan paperin sisällä olevan lahjan, vaikka en kyllä ymmärrä, miksi se paperi täytyy olla hidastamassa lahjaan tassuihin ja suuhuni saamista? Mukavaa Joulun odotusaikaa kaikille muillekin siskoille ja veljille täällä jossain setteritsydeemissä :) Vindi, Lahdesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tiedän olevani tosi tärkeä joulupuuhastelija. Ilman valvontaa ei tulisi mistään mitään. Ja kuka lakaisisi ruuanmurut lattialta? Minä olen kotoisin Vilppulasta. Minä olen sitä mieltä, ettei ole niin väliä onko ihminen jouluhenkilö vai ei, kun meille koirille joulussa parasta on kuitenkin yhdessäolo ja ulkoilu. Joulu tulee ilman hössötystäkin, sitä minä yritän tuolle emännällenikin usein sanoa, mutta ei se rauhoitu. Mukavaa joulua sulle Vindi! T. Eppu p.s. Toinen nimeni on muuten Petteri, mikä sopii jouluun!

   Poista
 2. Oi, Eppu!<3 Kiitos postauksesta, koirakuume kasvaa entisestään! T.eräs lukija :)

  VastaaPoista
 3. Ihana Eppu! Meijän Pontus (kaukasiankoira/rottweiler) toivottaa hyvää joulua sinne päin :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!