sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kuistin uuden kaapin joulupotentiaali


Kesälomani alun suurin projekti oli äitini vanhan ja huonokuntoisen mäntykaapin kunnostus. Halusin siitä tumman ja aavistuksen itämaisen, joten maalasin sen moneen kertaan tummalla kalustemaalilla ja sen jälkeen printtasin ja lakkasin oviin itämaiset kuviot. Maalasin vanhat mäntynupit valkoisiksi ja piirsin niihin mustalla tussilla itämaisia kuvioita. Eipä tarvinnut ostaa uusia nuppeja! Kaksi hyllyä maalasin sisältä valkoisiksi, jotta isosta kalusteesta ei tulisi liian synkkä. Alakaapit vetävät sisäänsä koko meidän perheen kengät, mikä on helpottanut kovasti eteisen kaaosta - mikä taitaa olla tuttua kaikille. Minä kun vielä haluan aina tavarat mieluiten piiloon eli en välittäisi kenkätelineestä, jossa ne näkyvät koko ajan esillä. Noihin kaappeihin mahtuvat kaikki kengät oikein sujuvasti, joten lattiapintaa jää vapaaksi. 
Lasten pipot ja hanskat ovat nyt isossa lattiakorissa, mutta pitää katsoa talven mittaan, onko tuo ratkaisu toimiva. Lipastoonkin voisi laittaa isot korit, johon lapaset ja pipot mahtuisivat, mutta toistaiseksi tämä menee näppärästi näin. Penkki oli aikanaan kuistilla vain tavaroiden säilytystaso, joten nyt vanha pianojakkara riittää istuintilaksi. Pieni jalkalamppu tuo lisävaloa pieneen tilaan, ja kesällä löysin tänne myös tukevan vanhanaikaisen pystynaulakon tori.fi:stä. Maalasin samalla seinätkin uudestaan valkoisiksi, koska maali oli osin varsin kulunut. Pienillä muutoksilla saimme tänne uutta ilmettä ja käytännöllisyyttä! Eilen ostin lattialle vielä Bauhausista itämaiskuvioisen pikkumaton, joka on osoittautunut heti matoksi, joka kerää kaiken hiekan ja koirankarvat, mutta ehkä se onkin kynnysmaton tarkoitus?
Joka tapauksessa tämä iso kaappi avaa uusia mahdollisuuksia joulukoristeille ja joulutunnelmoinnille. Monta hyllyä oikein odottaa sisäänsä joulujuttuja, ja kaapin päälle voisi tietysti laittaa jouluvalot. Led-tuikkuja voisi hyvin piilotella myös hyllyjen sisälle, koska ne ovat paloturvallisia. Jokin lyhtykin tänne sopisi! Oveen jätän tuon mieleisen valkoisen höyhenkranssin, joka on ollutkin siinä monta vuotta. Se ei lakkaa ihastuttamasta ja on siinä kesät, talvet, vaikka oikeasti onkin joulukoristeosastolta ostettu. Mutta sehän jouluihmisen kotiin passaa.Ulko-oven edusta näyttää tällä hetkellä karulta, sillä sinne tilaamieni puksipallojen toimitusaika onkin 4-6 viikkoa! Toivottavasti ehtivät edes ennen pojan synttäreitä!

Mukavaa sunnuntaita kaikille. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!