sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Tumman kaakelitakan muuttumisleikki


Meidän talomme on nyt vajaan 12 vuoden ikäinen, ja takka on siis samaa ikäluokkaa. Aikanaan halusimme sen etuosaan tummat kaakelit - se oli sen ajan muotia ja näytti uudenaikaiselta. Nyt kuitenkin tuo tummuus on alkanyt tympäisemään, ja niinpä päätimme maalata takan valkoiseksi. Miten siitä tulikin niin paljon valoa ja raikkautta!



Aluksi kaakelit maalattiin kaakelimaalilla, jotta niihin tulee oikeanlainen tarttumapinta. Sen jälkeen takka näytti kuin pilalle menneeltä!



Itse takka maalattiin tavallisella Tikkurilan Joker-maalilla, koska takkamme ei varsinaisesti lämpiä kovasti ulkokuoreltaan (mikä olisi takalle tietysti toivottavaa, mutta se on toisen keskustelun paikka). Maalasimme siis ensin kolmesti kaakelimaalilla ja sen jälkeen kahdesti koko takan ja seinän piippuineen valkoisella Joker-maalilla. Mies fiksasi ennen maalausta takan nurkkiin tulleet lommot ja kolot sekä irrotti kuluneet listat. Takan ympärille ostettiin uudet listat, joissa ei enää ollut koiran kaluamia reikiä! 



Takan viimeisteli eteen ostettu lasi, joka korvasi metallisen eduspellin. Se on raikas ja ilmavannäköinen! Kyllä on mukava nyt poltella takkatulta valkoisessa, raikkaassa takassa. Ohessa vielä kuva vanhasta takasta. :-)



7 kommenttia:

  1. Hei, kiinnostaisi tietää miten maali on pysynyt kaakelin pinnassa? Onko väri muuttunut yhtään käytössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiitos kysymästä loistavasti on pysynyt, ei minkäänlaista elämistä nyt vuoteen! :-)

      Poista
  2. Tulipa kaunis ja valoisa. Mutta miten pidätte takan puhtaana luukun yläpuolelta, kun ainahan tuppaa vähän noki sitä tummentamaan. Entä käyvätköhän samat maaliyhdistelmät myös takalle, jonka ulkopinta kuumenee?

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!