perjantai 29. syyskuuta 2017

Chai-teetä Kofeiinikomppaniasta


Lounastin tällä viikolla intialaisessa ravintolassa ja sain jälkiruuan kera maistaa chai-teetä. Se on makeahko, mausteinen maitoon sekoitettu intialainen tee, joka koukutti minut ihan heti. Siinä oli erikoinen maku! Enkä ollut vuosiin juonut teetä maidon kera, mutta tämä maistui kyllä hyvälle. Niinpä sitä piti tietysti hankkia kotiinkin - vielä en chaita keitellyt, mutta testaan sen huomenna. 


Chai-tee perinteisesti tehdään itse vain keittämällä erilaisia mausteita ja lisäämällä siihen mustaa teetä ja lämmintä maitoa. Itse asiassa netistä löytämissäni ohjeissa myös maitoa keitetään yhtä aikaa teen ja mausteiden kera. Vielä en ihan ruvennut näin pitkälle menemään, tosin kummakos olisi keitellä vettä ja mausteita, että voi olla, että testaan sitä tehdä ihan itsekin. Toistaiseksi kuitenkin halusin hankkia chai-teetä valmiina, joten suuntasin oululaiseen Kofeiinikomppaniaan, joka myy teetä ja kahvia tunnelmallisessa vanhassa punaisessa aitassa torin reunalla. 
Sisällä on ihana tunnelma ja katto matalalla, joka puolella tuoksuvat teet, mausteet ja yrtit. Enimmäkseen myydään irtoteetä, mutta kahville oli oma seinustansa. Lisäksi tarjolla on erilaisia purkkeja ja teepannuja. Ovensuussa asiakkaita tervehti lelukoiran näköinen Pekko, joka tyynesti pötkötteli räsymattojen päällä ja seuraili kaupan menoa.


Ostin chai-teetä pussillisen, mikä on normaali ostoskoko irtoteelle. Sen hinnaksi tuli hieman yli viisi euroa. Ja hyvinhän pussukasta riittää. Nyt vaan käy sitten helposti niin, että kaupan teet eivät enää käy ollenkaan, vaan rupean ostamaan teeni aina täältä. Vai voisitko sinä vastustaa vaikkapa mustikkateetä? Kaupassa myydään niin keltaista, valkoista kuin vihreää teetä, rooibosta sekä itämaista oolong-teetä.  
Jouluihminen osasi arvostaa myös sekä ulko- että sisäpuolella olevia jouluvalosarjoja. :-) Kiva kauppa, tulen vierailemaan vastakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!