torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän karamellittouhut


Upeaa itsenäisyyspäivää kaikille! On ollut kaunis pakkassää auringonpaisteineen. Itsenäisyyspäivä on arvokas juhlapäivä, jota olemme aina juhlistaneet kynttilöillä, hyvällä ruualla ja kotiin rauhoittumalla. Yksi itsenäisyyspäivän perinne on itse tehtyjen karamellien teko, ja niin siis tänäkin vuonna laitoimme pystyyn karkkitalkoot. Teimme kahdenlaisia: kumpikin lapsi sai valita mieleisen reseptin.

Jääsuklaat tehtiin tänä vuonna ilman piparminttuesanssia ja vaihteeksi valkosuklaasta. Koristeeksi ripottelimme hopeatähtiä. Näiden ohje löytyy täältä.


Teimme myös käsintehtyä Daimia ja totta tosiaan suklaat maistuvat ihanasti oikealle Daimille!


Daim-karkit
25-30 palasta

50 voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
200 g maitosuklaata kuorruttamiseen

Sekoita voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Sulata ainekset keskenään ja kiehauta. Anna kiehua, kunnes lämpömittari näyttää 142 astetta (käytin kinkunpaistomittaria ja katsoin, että kun meni reilua vauhtia 120 asteeseen, otin pois). Kaada seos leivinpaperille ja anna hetki jäähtyä. Leikkaa ja taittele palasia ennen kokonaan jähmettymistä. Sulata suklaa kulhoon ja kasta palaset sulassa suklaassa. Laita jääkaappii jähmettymään. Suklaat säilyvät jääkaapissa (jos niitä jää!).

Tänään laitoin juhlapäivän kunniaksi tuoleihin huput, jotka tilasin Ellokselta. Sain ne niin hyvällä alennuksella, että yhdelle hupulle jäi hintaa vain kymmenen euroa. Sillä hinnalla en olisi saanut ostettua kangastakaan, ja ompelutyö niissä olisi ollut kova. Hirveän arathan ne ovat lapsiperheessä, mutta ne laitetaan tuolien päälle vain juhlia varten. :-)


Onnellista, kaunista ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!