sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Köyhän miehen tähtiä

Ompeluhulluus iski niin minuun kuin tyttöönkin, joten eilisilta ja tämä aamu on kone huristellut tasaista tahtia. Tyttö osaa jo hienosti ommella neulalla, laittaa nuppineuloja ja muutenkin olla mukana ompeluhommissa. Yhteistyössä syntyi vihreä tähtityyny, jonka tein seuraavista aineksista:
 • Valkoinen kangas on pari vuotta vanhan Ikean Ektorp-sohvan vanha tyynynpäällinen. (Kangas on todella vahvaa ja hyvää.)
 • Vihreään tähteen ostin palasen vihreää satiinia
 • Reunoille ostin vihreää lameenauhaa
 • Sisällä on vanha tyyny

Rahaa tähän tyynyyn meni muutama euro kun pystyin hyödyntämään vanhoja kankaita ja sisätyynyä. Tyttö leikkasi tähden, sitten ompelin sen siksakilla kiinni toiseen puoliskoista. Sen jälkeen ompelin lameenauhan käsin sen reunaan. Lopulta yhdistin puoliskot ja laitoin sisätyynyn sisään. Nyt on vannotettu perheen miespuoleisia, että tämä tyyny ei sitten todellakaan tule käyttöön eikä sitä saa runtata peffan alle kun pelaa pleikkaria. Hyvä kun saavat katsoa sitä! :-) Toinen valkoinen Ikean tyyny on tuunattu vihreän teeman mukaiseksi kietaisemalla sen ympäri jämäkangas. Helppoa ja nopeaa, mutta toiselle puolelle ei kärsi kurkistaa.


Toinen köyhän miehen pikatähtiviritys on tämä ikkuna, johon tein jugurtilla ja siveltimellä tähtiä. Helppo pestä pois ja jonakin vuonna ne on olleet ihan nättejä. Tänä vuonna niistä tuli aika rumia, mutta ei se haittaa. Jugurtilla tai piimällä voi helposti viritellä peileihin ja ikkunoihin huuruisia koristeita. Vaniljajugurtilla tuli kauniimpia kuin tällä viinirypälejugurtilla, mikä on kaiken lisäksi pahaakin.

3 kommenttia:

 1. Ihania itse tehtyjä juttuja. Nuo tyynyt voittavat mennen tullen kaupan tusinatyynyt! Teidän vihreästä joulustanne tulee todella kaunis.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita tyynyjä! Täytyy pistää ideat ylös :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :-) Kyllä minäkin olen tuohon tähtityynyyn tyytyväinen. Varsinkin kun maltoin tehdä sen huolellisesti tällä kertaa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!