sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tonttuja, enkeleitä ja niiden sekoituksia

Vaikka en tunnustaudu tonttuihmiseksi, on meidänkin kodissa silti muutamia tonttuja. Niillä kaikilla on tunnearvoa ja ne kuuluvat jouluun siinä missä kimaltelevatkin koristeet.

Tämä tonttu on yksi tärkeimmistä: se vartioi ulko-ovea. Saimme sen noin kymmenen vuotta sitten silloiselta ihanalta naapurilta, joka oli tehnyt sen meille itse. Muistan joka vuosi tätä ihanaa eläkeläispariskuntaa. Joinakin vuosina olen korjannut sen kasvoja ja partaa.


Tämä tonttu- tai lumiukkoluuta on aina oven vieressä jouluisin. Sen saimme äidiltäni joululahjaksi muutamia vuosia sitten.


Tämä tonttu istuu yläkerran sohvan päällä. Se oli vähällä mennä pilalle, koska olin suunnitellut tekeväni sille uudet vaatteet. Onneksi en ruvennut siihen työhön, koska se on nätisti tehty. Huh, säästyi impulsiiviselta luonteeltani ainakin tänä vuonna! Tämä on tontun ja enkelin yhdistelmä: tontun selässä on siivet.


Tämän pikkutontun osti mieheni minulle kerran ruokaostoksiltaan. Siltä irtosi käsi tänä vuonna, mutta liima tuli hätiin.


Nämä enkelit keräsin yhteiseksi kuoroksi hyllyn päälle. Viereen ostin tänään ihanan valkovihreän jouluruusun, sitä jaksan ihastella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!