perjantai 16. joulukuuta 2016

Keittiön joulutunnelmaa


Keittiö on kovilla näihin aikoihin vuodesta ja harvemmin siisti, niin paljon tulee tehtyä leivonnaisia ja jouluherkkuja. Niin ja tietysti päivittäiset ruuatkin. Meillä hupenee pakastinkin jo sitä mukaa leivonnaisista, että lisää pitäisi saada. Tänä viikonloppuna pitää kuitenkin vielä siivota ja tehdä muitakin ruokia, joten leipomukset taisivat olla nyt minun osaltani tässä. Leivonnaisia voi ostaakin. :-) Ei kaikkeen tarvitse revetä! Ostin juuri jouluaaton jälkiruokakakunkin valmiina pakasteeseen - ei vain voimat riitä aivan kaikkeen.

Olen koristellut vähän keskellä olevaa saareketta jouluisemmaksi. Ostin Jyskin alennusmyynnistä jakkaraan pörröisen karvapäällisen ja pöydälle led-joulukuusen. Se on oikeastaan kaikkein nätein ihan ilman valojakin! Valot ovat toisaalta aivan kivat silloin kun keittiössä on illalla ihan pimeää.Sain töistä tänään ihanan joululahjan - kauniin kuusenmallisen leikkuulaudan. Tosin en varmaankaan raski käyttää sitä leikkuulautana, vaan ajattelin ottaa sen käyttöön pannunaluseksi. Juuri oikeanväristä puuta meille!


Mitä on siis vielä muistettavana? Kinkunkastike, joulukalan osto lähempänä joulua, joulupuuroainekset, hautakynttilät, sanomalehden jakajan namipussi, herneet, joulukukat ja joulusuklaat. Jos nyt aloitetaan siitä, että siivotaan oti koko porukalla tänä viikonloppuna ja yritetään ulkoillakin välissä. Joulu se sieltä tulee, vaikkei ihan joka paikkaa olisi kuurattukaan! Keittiön mattoa en taida viitsiä alkaa pesemään, eikö sitä voisi turvautua siihen, että eletään vuoden pimeintä viikkoa? Kynttilöitä ja suklaata kehiin. :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!