keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Iki-ihana taatelikakku


Minä teen joka vuosi taatelikakkua jouluksi, vaikka itse asiassa koko loppuperhe ei tykkää edes sen tuoksusta. Jotenkin se vain minusta kuuluu jouluun ja on niitä harvoja kahvikakkuja, joista pidän. Muutoin kahvikakut ovat minusta melko mauttomia. Tällä ohjeella tein viikonloppuna kaksi taatelikakkua, joista toisen jätin kotiin syötäväksi ja toisen annoin lahjaksi hyväntekeväisyyteen.


Teimme anopin kanssa reilun paketin Oulussa toimivalle Hope-yhdistykselle, joka kerää varoja ja lahjoituksia lapsiperheille. Heille lähti nyt suklaakakku, taatelikakku, joululeipä ja piparkakkuja. Lisäksi laitoimme matkaan erilaisia käyttämättömiä joulukoristeita ja valosarjoja.Toisten ilahduttamisesta tulee itselle kyllä aina ihan hurjan hyvä mieli, ja siitä kai joulussa onkin kyse. 


Nyt on ollut jostain syystä tosin joulumieli vähän kateissa muutamien arkisten murheiden takia, mutta eiköhän se tästä taas lähde nousemaan. Ensi viikonloppuna häämöttää joulusiivous, johon olen etukäteen rekrytoinut koko perheen mukaan. Samoin teemme viimeiset piparkakut, kuin myös kinkun kastikkeen pakasteeseen. Ajattelin tuon jokavuotisen kinkunkastikkeemme lisäksi tehdä Remoulade-kastiketta, jota sain maistaa viime lauantaina pikkujouluissa. Se oli herkullista! 


 

Lidlistä löysin ihanat pienet ja edulliset vaniljantuoksuiset kynttilät, joissa kimmeltää kimalletta pinnassa. Näitä voisi ostaakin reilusti jouluksi, koska ajattelin väsätä pöydän keskelle pitkän tuijanoksista tehdyn köynnöksen. Sen lomaan voisi laitella näitä vaikka viisikin.  

 

3 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina!