perjantai 3. marraskuuta 2017

Valaistut risutähdet

Tein syksyllä aiemmin risuista tai pikemminkin ohuista oksista aika rustiikkiset tähdet, ja nyt päätin ripustaa niihin myös valot. Ostin kaksi uutta Airamin Mini-valosarjaa ja laitoin ne näihin siitä huolimatta, että tuo valosarja on aavistuksen verkkomainen eikä sitä siten saa ihan kiedottua parhaiten tähden malliin. Toisaalta se ei haittaa, valot ovat kauniit näinkin, sekamelskana.


Tänä vuonna en laita ollenkaan paperisia tähtiä, koska niiden kanssa venkslaamiseen meni täysin hermot. Milloin ne kuumenee, milloin repeää, milloin ne vinksottaa ihan kallellaan. Keittiössä varmaan laitan ikkunalle pelkästään kynttelikön, ja muutoin tietysti tyylini mukaisesti valosarjoja joka puolelle. Tänä vuonna saatan ostaa niitä vielä entistäkin enemmän....ja rakastamaani Tähtitaivasta tietysti!
Olen muuten tässä miettinyt meitä suomalaisia ja meidän ihmeellisiä joulusääntöjämme. Eikö ole kumma, että ihmiset häpeillen tunnustavat, että ovat laittaneet valosarjoja esille jo varhain syksyllä. Miksi ei saa laittaa jouluvaloja vaikka toukokuussa jos lystää? Miksi niistä pitää puhua kausivaloina tai kaamosvaloina vain sen takia, että voisi muille perustella, että voi ne jo ripustaa? Minkä takia me mietimme niin paljon sitä, mitä muut ajattelevat ja mikä on oikeasti tapana aina ollut ennemmin kuin sitä, että silmä tykkäisi katsella kauniita valosarjoja vaikka keskikesällä? Omassa kodissa saa sisustaa ja tunnelmoida juuri silloin kuin haluaa. Jos joku pitää joulukynttelikköä vaikka vuoden läpeensä naapurissa (kuten tekeekin), niin eipä ole yhtään minun asiani häntä tuomita. Jokainen puuhailee kotona mitä haluaa - varmasti on vahingollisempiakin hullutuksia. 
Tänään rauhoitutaan pikkuhiljaa huomisen pyhäinpäivän viettoon, huomenna saamme ystävät lihapadan äärelle ja illalla viemme pimeällä kynttilät haudoille. 

Rauhaisaa pyhäinpäivää sinulle, toivottavasti viikonloppusi on hyvä! 

4 kommenttia:

 1. Oletpa tehnyt kauniin tähden!
  Ja olen ihan samaa mieltä siitä, ettei se kuulu kenellekään milloin jouluvalot ripustaa paikoilleen tai antaako niiden olla esillä vuoden ympäri. Itse iloitsen kovasti, kun syyshämärällä saan bongailla ensimäisiä valoja pihoilta ja ikkunoista.
  Rauhallista pyhäinpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan risuista tein, hieman meinaa välillä liitokset pettää. 😬 Mutta valoja kehiin vaan, just silloin kun haluaa!

   Poista
 2. Minä olen noita risutähtiä ihaillut myös ja nyt taas sinun ihana tähtesi pomppasi näkösälle. Pakko varmaan tehdä tuollainen, että pääsee ihan päivittäin kotonakin ihailemaan :) Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!