torstai 17. marraskuuta 2016

Kun peilitussi lapasesta lähti


Katselinpa yksi ilta huolettomana Strömsötä ja näin, miten siellä piirrettiin valkoisella lasitussilla ikkunoihin kuvioita. Sen jälkeen muistin, että minullahan on olemassa Granitista ostettu valkoinen tussi, joka on tarkoitettu liitutaulutarralle. Siinä kuitenkin luki myös "glass", joten ei kun tuumasta toimeen! 

Ensin halusin kokeilla eteisen peiliin peuraa, ja lopulta sain sen onnistumaan. Hetki siinä meni, sillä tussi ei aina antanut väriä kun se kääntyi ylösalaisin. Aluksi peuran silmätkin olivat ihan kummalliset. Tyttö purskahti nauruun kun näki sen keskeneräisenä (ei oikein vauhdittanut innostustani). Mutta lopulta sain silmätkin kohdilleen ja nyt se on valmis! Vielä hieman osuu silmä noihin sarviin - ne ovat vähän ehkä kömpelöt. Mutta ne voi helposti piirtää uusiksi, jos ne tarpeeksi vaivaavat. Tussi on nimittäin kätevä pyyhkiä pois märällä rätillä.Sen jälkeen tietysti aivot laukkasivat satasta: mihin kaikkeen voi piirtää, missä kaikkialla meillä on lasia ja peiliä! No ikkunaan sen jälkeen syntyi minun ja lasten piirtämänä monta lumihiutaletta. Näitä pitää tehdä lisää. Kuinka kätevää, kun ei tarvitsekaan leikata niitä paperista vaan voi piirtää ikkunaan juuri niin monimutkaisia sakaroita kuin haluaa.


Tässä kuva esikoisen lumihiutaleesta, koska siitä tuli niin suloinen.

 
Lopuksi vielä koristelin pyöreän kynttilänalusen, joka on tehty peilistä. On muuten hurjan haasteellista kuvata ikkunoita ja peilejä, koska niihin tulee mahdottomasti heijastuksia. Itsestä, televisiosta, lampuista....ja aina kuva näyttää vähän siltä, että se on tärähtänyt.Nyt pitää ehkä vähän jarrutella, ettei joka ikkuna ole täynnä piirustuksia. En vaan oikein usko, että se onnistuu. Mennään näillä tämä vuosi. :-D

7 kommenttia:

 1. Kaunis peura! :)Itse katselin samaista Strömsön jaksoa ja kassissa odottaa kaksi eripaksuista tussia. Ajatuksenani on koristella kodinhoitohuoneen oveen hieman näkösuojaa... saa nähdä mitä syntyy.

  VastaaPoista
 2. Huomaa muuten myös jotain kiiltäviä koristeita kuvatessa, että tarkentaminen on vähän haasteellista.

  VastaaPoista
 3. Kauniin peuran olet piirtänyt, sulla on kyllä piirtämisen taito, eläimiä on vaikea piirtää. ainakin minusta!
  Kätevä tussi, tuosta sain hyvän vinkin työpaikan isoihin ikkunoihin, niihinhän piirrellään tänä joulunalus aikana nuilla tusseilla, kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kyllä siitä ihan kiva peura tuli. Olen aina tykännyt piirtämisestä, joten tässä sitä sitten piisaa. Kohta joka ikkuna täynnä...

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana idea! Ja tosi kaunis peura. Taidanpa kokeilla piirtää jouluaiheen välioven lasiin. Saisi siihen jotain uutta jouluksi :)

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana! Meilläkin on samantyyppiset peiliovet eteisessä... pitäisköhän hankkia tussi ;)

  VastaaPoista
 7. Tuo peura on ihan mahtava! Upea ilmestys ja kerrassaan ihana piristys tavallisiin tylsiin peileihin. <3

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!