torstai 10. marraskuuta 2016

Jouluinen ovikranssi ja muutakin jouluisaa ovenpieleen


Omenat ja muut syksyiset elementit tuntuivat näin -13 pakkasella hurjan syksyisiltä ovenpielessä, joten nämä koristeet vaihtuivat talvisimpiin. Tein entiseen kranssipohjaan uudet koristeet, mutta tällä kertaa en halunnut peittää kokonaan kranssia, koska sen valkoinen pinta on nätti. Laitoin pihalta katkomiani tuijanoksia pelkästään tuohon ylös rusetin kera. Toimme kaksi vuotta sitten Kreikasta pitkiä kanelitankoja, joita ei käytetty mihinkään. Katkoin niitä kranssiin ja pistin kiinni ensin rautalangalla, ja sen jälkeen kääräisin niihin nauhaa, jonka solmukohdan käänsin nurjalle puolelle. Jopa kanelin tuoksu leijaili kranssin yllä, kun katkominen toi aromit pintaan. :-) Nauhat löysin paikallisesta Nappi-Kikka-nimisestä ompelutarvikekaupasta. Ilokseni siellä oli muutamaa nauhaa myytävänä, joissa on tekstiä.
Vaihdoin ovenpielen lyhdyn valkoiseksi, otin omenat ja viltin pois sekä lisäsin kaikkea vartioimaan vanhan, äidiltäni saadun lumiukko-luudan.Toiselle puolelle laitoin sisätä ruostuneeseen piparipurkkiin havuja ja toin sen eteen metallisen poron, jolle ei sisältä ole meinannut paikkaa löytyä. Pihavalojakin olen viritellyt, mutta ne ovat tietysti ansainneet ihan oman postauksen! :-) 

Muistathan osallistua jouluvalosarjan arvontaan, arvonta päättyy ensi tiistaina klo 18! 

1 kommentti:

  1. Todella kauniita kransseja olet tehnyt ♥♥ Miten osaat noita rusetteja tehdä? Hain netistä rusetin tekoon ohjetta ennen viime joulua, (rusettiin, jossa ne nauhan päät roikkuu nätisti symmetrisesti rusetin keskiosan molemmin puolin) mutta ei ollu tulosta. Silkkinauhasta pitäisi saada nätti rusetti omaan joulukranssiin ja kateeksi käy, kun blogissasi on vaikka minkälaista rusettia =) ihania =)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!